Microsoft se spojil s iPass: nabídne globální připojení pro své uživatele

1

Globální síť Wi-Fi hotspotů iPass uzavřela partnerství s Microsoftem. Jeho uživatelé tak budou moci zřejmě v brzké době využít výhod přihlášení se k bezdrátové síti na cestách pomocí vlastních údajů.

iPass logo

Se službou iPass získáte za poplatek přístup k několika miliónů hotspotů po celém světě. Ať už jste v letadle, kavárně či například hotelu. Nemusíte se následně spoléhat na případné otevřené Wi-Fi sítě nebo mnohdy velmi drahý roaming. Jednoduše se připojíte k síti, která je zahrnuta do služby iPass. Hlavní výhodou je pak možnost přihlásit se skrze vaše jednotné údaje, což šetří čas.

Aktuálně se k službě iPass rozhodl připojit americký Microsoft, což znamená jediné. Všichni uživatelé s účtem od Microsoftu by měli mít v brzké době možnost přistupovat skrze své přihlašovací údaje k sítím v rámci služby iPass. Dohoda mezi Microsoftem a iPass obsahuje přístup až k 18 milionům hotspotů po celém světě. Microsoft však prozatím neprozradil, jaký produkt bude mít přístup k síti iPass, spekuluje se především o Skypu. Je rovněž možné, že Microsoft přijde s určitou incentivou a ke svým telefonům Lumia nebo tabletům bude poskytovat například připojení k iPass hotspotům po omezenou dobu zdarma.

Zdroje: microsoft-news.com, ipass.com

Diskuze ke článku
Standa
Tak jsem zvědavej kolik si za to řeknou. Jinak by to bylo dost zajímavý, pokud to funguje i v Německu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze