Microsoft představil nový Surface Book i7 a Surface Studio PC

9

Microsoft při dnešním představování nového updatu nezůstal pozadu ani s inovací hardwaru. Světlo světa tak dnes spatřil o nové procesory obohacený Surface Book i7, ale také Surface Studio PC, které bude hlavním konkurentem iMacům. Zatímco notebook se zarytě drží předchozího designu, PC stanice přichází s elegantním a čistým vzhledem.

Surface Book nás na začátku roku zaujal jak netradičním designem, za který může hlavně kloub zařízení, tak ale také výkonem. Microsoft se i nyní drží perfektního zpracování a novinku od starší verze nepoznáte.

Velké změny se odehrály především uvnitř zařízení, kde tepe nejnovější procesor Intel Core i7, což naznačuje i název zařízení. S vyšším výkonem procesoru můžete také počítat s dvakrát výkonnější grafickou kartou. Pokud by se vám však inovací zdálo málo, pak vězte, že novinka má i vyšší výdrž baterie (16 hodin). Menší změnou prošel i ventilátor, který by měl zařízení lépe chladit.

TIP: Windows 10 Creators Update: další velký update oficiálně

Surface Book i7 by měl přijít na trh v listopadu tohoto roku, přičemž objednávky začínají dnešním dnem. Za inovovaný model si zaplatíte ale nemalých 2 399 dolarů, což je po přepočtu nad 70 tisíc korun s DPH. Na našem trhu s ním ale počítat nemůžeme.

Tím ale výčet novinek nekončí. Společnost zaskočila i vcelku netradičním zařízením, které má konkurovat především iMacům. Surface Studio PC se chlubí nejtenčím 28,8palcovým LCD monitorem s tloušťkou pouhých 12,5 mm. Šasi je vyrobeno z hliníku a celkové rozlišení displeje činí 4 500 × 3 000 pixelů s poměrem stran 3:2. Displej také podporuje digitální pero a má široký barevný gamut.

TIP: Recenze Microsoft Surface Pro 4 – Úspěšný a nedostupný

Výkon je v novém all-in-one od Microsoftu více než dostatečný. Nové procesory Intel Core jsou samozřejmostí a společnost jim bude dělat obří, 32GB operační paměť spolu s až 2TB hybridním diskem pro uložení dat.

Vzhledem k danému výkonu a konstrukci je jasné, že Microsoft Surface Studio PC nebude jistě levnou záležitostí. Cena je 2 999 dolarů, což je přibližně 90 tisíc s DPH. Náš trh ale opět ostrouhá.

Zdroje: gsmarena.com, arstechnica.com

Diskuze ke článku
Pietor
"Šasi je vyrobeno z hliníku a celkové rozlišení displeje činí 4 000 × 3 000 pixelů s poměrem stran 3:2"
spíš bych řekl poměr 4:3
R1S0
sanka dolu sefe, velmi zaujimave!
Stas
Pekný, pro kreativce lepší volba, než iMac, řekl bych.
Maty
Oh moc pěkné, designove ještě hezčí než iMac. Až budu mít zbytečných 100 tisíc hned jdu do něj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze