Microsoft potvrdil příchod 256 GB tabletu Surface Pro do Severní Ameriky a Evropy

Možná si vzpomínáte na to, jak jsme vás na konci května informovali ohledně dostupnosti tabletu Surface Pro s 256 GB SSD diskem v Japonsku. Jak se zdá, Surface Pro s dvojnásobnou kapacitou interního úložiště dat už nebude jen záležitostí Japonska, ale i Severní Ameriky a Evropy.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Webu WPCentral se totiž dnes podařilo obejvit 256 GB verzi tabletu Microsoft Surface Pro na stránkách amerického obchodu CDW a to za cenu 1 199 dolarů (cca 26 000 Kč bez DPH) za kus. CDW patří v Americe mezi jeden z nejznámějších a nejspolehlivějších obchodů. Díky tomu lze zařazení tabletu Surface Pro do jeho nabídky brát skutečně vážně.

hero

TIP: Microsoft Surface Pro s 256 GB brzy k dostání v Japonsku

Ostatní hardware tabletu by měl zůstat nepozměněn. Zákazníci se tak i nadále budou moci těšit na dvoujádrový procesor Intel Core i5, 4 GB paměti RAM, 1080p multidotykový displej a právě zmiňovaný SSD disk o kapacitě 256 GB. Je velmi pozitivní, že Microsfot vyslyšel nářeky zákazníků, kteří si stěžovali na malé množství uživatelské paměti, která zůstavá po nainstalování systému a došel k logickému kroku tuto velikost navýšit. Například u 64 GB verze zůstalo uživateli pouhých 23 GB pro osobní data.

Další novinkou by měla být i bezplatná implementace kancelářského balíčku Microsoft Office 2013 do softwarové výbavy přístroje. O dalších novinkách ohledně dostupnosti tabletu v Evropě vás budeme neprodleně informovat.

Zdroj: WPCentral