Microsoft odhalil minimální HW požadavky pro vlastní VR

1

Virtuální realita od Microsoftu má být nejen finančně dostupná, ale poslední zprávy ukazují, že omezením nebudou ani hardwarové požadavky.

Minulý měsíc jsme vás informovali, že Microsoft plánuje s dalšími partnery přinést vlastní virtuální realitu pro Windows 10, která bude navíc finančně dostupná. Díky poslední testovací verzi Windows 10 jsme se navíc dozvěděli, jaké minimálně požadavky na hardware Microsoft vyžaduje. Na rozdíl od „herní konkurence“ nejde o nic převratně náročného:

  • 4 GB paměti RAM
  • USB 3.0 port
  • Grafická karta s podporou DirectX 12
  • Procesor se 4 jádry, případně 2 a podporou hyperthreading

Na druhou stranu ale zařízení nemají konkurovat velkým virtuálním realitám Oculus Rift nebo HTC Vive. Jaký obsah od toho můžeme očekávat zjistíte na koncepční videu výše.

TIP: Microsoft přinese virtuální realitu s cenou pod 10 tisíc korun

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
ANO
Jak nemaji konkurovat velkym virtualnim realitam? Tak predpokladam, ze spojeni bude pomoci HDMI z graficke karty, tak to pujde pouzit univerzalne. Akorat tam pouzijou technologicky zaklad z hololens pro VR a orientaci ve VR. Nic by samozrejme nemelo branit pouziti jako oculus, s tim, ze to bude technicky mnohem dale, alespon co se tyce senzoru a SW. Pokud bude mit solidni rozliseni, pak je oculus defacto mrtev. Oni se ostatne cenou a protahovanim vyvoje zabili sami. Stejna vec bohuzel asi ceka i hololens. Slusna VR do 10k by ale jiste nebyla od veci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze