Microsoft má problém: je žalován kvůli živým dlaždicím

6

Na obzoru je další soudní spor. Tentokrát v něm ale nefiguruje dvojice Apple a Samsung. Seznamte se se společností SurfCast, která se rozhodla vyšlápnout si na obří Micrososft. Co ji vadí? Živé dlaždice.

Systémy od Microsoftu prochází v posledních letech výraznými změnami. Před dvěma lety přišly Windows Phone 7 a přinesly prostředí s živými dlaždicemi. Každá se váže k nějaké aplikaci a dle možností zprostředkovává aktuální informace. Například o nových e-mailech, záznamech v kalendáři, počasí či dokáže střídat fotografie z galerie. Ve stejném duchu pokračují i nedávno představené Windows Phone 8 a také klasické Windows 8.

Windows 8 a jejich živé dlaždice

Nyní se však ozvala společnost SurfCast s tím, že Microsoft porušil její patent, který je evidován pod číslem 6724403, a o který žádala v roce 2000 a o čtyři roky později byl společnosti také uznán. Sama společnost jej popisuje jako ikonky, které mohou být aktualizovány, což se víceméně shoduje s funkcí dlaždic od Microsoftu. SurfCast tedy na Microsoft podala žalobu, která se ovšem týká jen Windows 8 a Windows 8 RT. Mobilní Windows Phone 8 problém nepředstavují. To je samo o sobě poněkud divné. Dle mnohých právníků se tak zdá, že malá společnost SurfCast, by jen ráda vysoudila nějaký finanční obnos. Ačkoliv totiž patent vlastní, nikdy jej nikde nepoužila a ani to neměla v plánu. Vše tak zřejmě vyústí v nějaké drobné vyrovnání. Soudní spor se tedy nebude táhnout dlouhé měsíce, jako v případě Applu a Samsungu.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Detailista
Ikonky, které mohou být aktualizovány? Nebo ještě lépe pohyblivé obrázky, ne? A Microsoft samozřejmě rád zaplatí, protože na podobných kravských patentech vyděláva taky, grrrr...
blue.sun
Zajímavé je, že se patentový troll neozval i v případě androidu, kdy jde o zcela stejný princip u zobrazovacích widgetů.
Navíc, jak jsem četl jinde, Microsoft ten patent zpochybnil a hodlá prý jeho platnost napadnout soudně. Zjevně se tedy jedná o nějakou boudu.
ku4ista
Přijede Bill Gates a "koupí" SurfCast tak jako kdysi v Simpsnech koupil Homerovu firmičku :-D :-D
calebos
Souhlasim. Troglodit Ballmer s hlaskem upisteneho sklebaka si uslintne par mega a stravi ten patent v utrobach nejedleho Mrkvosoftu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze