Microsoft dovolí upgrade z Windows 10 Technical Preview na RTM

Windows 10 je velmi očekávanou verzi operačního systému z Redmondu a Technical Preview je poměrně populární, i přes to, že se jedná o testovací verzi. Ovšem pro všechny testery je dobrou zprávou, že Microsoft povolí upgrade z testovací verze na tu finální, snad.

Obrovskou inovací v testování systému Windows je nové tlačítko pro snadný upgrade ze staršího sestavení na novější. Oproti takovému Windows 8 nebo klidně i starším verzím systému je to opravdu o mnoho jednodušší, protože tenkrát bylo potřeba s novou verzí reinstalovat většinou celý systém, to dnes již není třeba. Jedinou výjimkou jsou Windows 8.1, kde upgrade na testovací i finální verzi probíhal pomocí Windows Store.

Windows 10

Ovšem opravdu velmi velkým překvapením je, že pro všechny testery bude dostupná finální verze ihned po jejím vydání a to ještě před startem prodeje. Už dříve Microsoft umožnil stažení finální verze Windows na 90 dní, aniž by byl již v prodeji, ale v tomto případě se jednalo o ISO obrazy pro firemní zákazníky, kteří mohli vyzkoušet Windows 10 na počítačích v různých firmách. Sestavení pro testery bude nejspíše na stejném principu, 90 dní zdarma a poté bude nutné zadání instalačního klíče, ale kdo ví, jak to nakonec bude.

Zdroje: winbeta.org

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze