Microsoft dnes slaví 41 let své existence

12

V pátek na Apríla slavila narozeniny Apple, dnes, 4.4, slaví narozeniny Microsoft. Ten je o rok starší, vznikl v roce 1975 a letos tedy slaví už jednačtyřicáté narozeniny. I když jsou obecně vzato Apple i Microsoft velmi blízko svého vzniku, názory na strategii a styl působení se podstatně liší.

Dnes je den, kdy můžeme zavzpomínat na založení společnosti Microsoft. 4. dubna 1975 totiž byla založena společnost, kterou dnes již zná téměř každý člověk na planetě. Microsoft má své základy ve městě Albuquerque v Novém Mexiku, od roku 1979 je však v současném sídle, a to v Redmondu ve Washingtonu. Na svém původním místě působení dnes nalezneme pamětní desku, která založení společnosti připomíná a která byla za svoji dobu již několikrát odcizena.

Vývoj loga společnosti Microsoft
Vývoj loga společnosti Microsoft

Společnost Microsoft byla založena za účelem vývoje a prodeje interpretů BASIC pro Altair 8800, v polovině osmdesátých let začala dominovat trhu s operačními systémy pro domácí počítače se systémem MS-DOS, který následovala série operačních systému Microsoft Windows. Zakladateli společnosti jsou Bill Gates a Paul Allen.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
Lsn
Vše nejlepší a hodně úspěchů! :D
RUMcajz
No nejvyssi cas aby uz odesel do duchodu. Posledni pouzitelny OS je W7 ktery uz zastarava...Beztak za posledni roky neprisli s nicim zajimavym, takze ne, nebude mi chybet...
douchebag
A koho to zajímá? Jen tak dál...

Michal
Smutne ze se padesatky nedozije

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze