Microsoft částečně snížil hardwarové požadavky pro funkci Continuum

81

Jedna z nových funkcí operačního systému Windows 10 Mobile je nazvána Continuum. Pomocí ní se z telefonu může stát téměř klasický počítač. Prozatím je však tato funkce výsadou jen tří drahých zařízení. Částečně by se to však mohlo změnit, Microsoft mírně upravil minimální hardwarové požadavky pro funkci Continuum.

mobilenet.cz to v režimu Continuum na Acer Jade Primo služí :)

Doposud platilo, že chce-li výrobce na svém modelu s Windows 10 Mobile využívat také funkci Continuum, o jejímž fungování jsme vás samozřejmě již informovali, musí nabídnout alespoň procesor Snapdragon 808, případně vyšší model 810. Aktuálně to nabízí pouze Lumie 950 a 950 XL, případně Acer Jade Primo. Minimální požadavky však nyní ze strany Microsoftu doznaly jistých změn, které dávají naději, že se funkce Continuum rozšíří i do o něco levnějších smartphonů.

TIP! Recenze Microsoft Lumia 950 – Expert schizofrenik

Microsoft Continuum

Stačit totiž bude osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 617 společně v kombinaci se 2 GB RAM. Nižší operační paměť však bude muset být podpořena „pouze“ HD displejem. V případě nasazení vyššího rozlišení již budou vyžadovány 3 GB RAM. Interní úložiště bude muset nabídnout alespoň 16 GB prostoru, ale podpora paměťových karet vyžadována není. Konektivitu pak musí zajišťovat minimálně dvoupásmová Wi-Fi s protokolem n. U kabelového spojení pak bude stačit i klasický micro USB konektor typu 2.0.

Zdroje: nokiapoweruser.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
ANO
To sou fakt sulini, kde prisli na tu dualni wifinu? Jak muze byt tohle pozadavek??? Co treba Lumia 930? Bude podporovana? Ne snad, ze bych na svem primarnim telefonu v dohledne dobe uvazoval o upgradu na W10M .....
Michal Lipert
Michal Lipert
Nějak mi uniká smysl této funkce. Klasické x86 nebo x64 aplikace v tom stejně pustit nejdou (pokud nemám špatné informace), takže to vlastně nic nového nepřináší. Nasdilet obrazovku a připojit myš nebo klávesnici lze víceméně na libovolném androidu za pár korun. Za předpokladu že podporuje USB OTG nebo se myš a klávesnice připojí bezdrátově. Obraz je možné sdílet přes WiFi nebo MHL. A určitě je víc možností a aplikací než na windows.
Ale možná se mýlím. Telefon s W10 co jsem měl půjčený na zkoušku tuto funkci nepodporoval.
Jakub
,,Microsoft částečně snížil hardwarové požadavky" :-D zaujímavé je že do tej požiadavky nespadá žiaden telefón Nokia alebo microsoft lumia. Takže opäť sme pri tých najdrahších modeloch.
Jakub
No netešte sa... týkalo sa to len konkrétne modelov Nokia 1520, A Nokia Lumia 930. Iba tí majú Qualcomm snapdragon 800. Qualcomm snapdragon 600 nemá žiadna lumia ani Nokia. Ostatné majú ,,len" Qualcomm snapdragon 400.. Takže uplne mimo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze