Měsíčně prý používáme v průměru 26 aplikací

4

Gmail, Chrome, Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram a například Dropbox jsou aplikace, které používáme docela často. Kolik aplikací ale vlastně měsíčně použijeme a jak dlouho je dohromady používáme? Podle průzkumu společnosti Nielsen je to 26 aplikací a 30 hodin a 15 minut času.

Na co všechno používáte aplikace ve vašem smartphonu? Fotografování, sociální sítě, organizace času, e-mail či navigace? Společnost Nielsen provedla v USA srovnávací studii, která porovnává počet a čas používání aplikací na našich chytrých zařízeních. V porovnání se čtvrtým kvartálem roku 2012 se sice průměrný počet aplikací moc nezvýšil, ale téměř se zdvojnásobil čas, jaký aplikacím věnujeme.

Srovnávací grafy a tabulky

V roce 2012 jsme podle analýzy používali v průměru 23,3 aplikací a to 18 hodin a 18 minut měsíčně. Ke konci roku 2013 to však již bylo v průměru 26,8 aplikací, které používáme 30 hodin a 15 minut. Jak můžete sami posoudit, počet aplikací se o moc nezvýšil, ale čas, který na nich strávíme, se téměř zdvojnásobil a ukazuje se tak naše obrovská závislost na jejich používání. Přece jen 30 hodin měsíčně je více než jeden den a to už je pořádná dávka času. Největší nárůst zaregistrovaly fotografické aplikace, které si polepšily o 131 procent z původních 26 minut na 61 minut.

Zdroje: 9to5mac.com, techcrunch.com, webcache.googleusercontent.com

Diskuze ke článku
Ondrej
Tak to ja ty statistiky pekne srazim dolu. Na WP 7.8 tolik pouzitelnych aplikaci snad ani neni a mobil tak slouzi jako v kdysi pouze na volani, sms a moderni WhatsApp :-) Akorat pak nevydrzi ani jeden den baterie :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze