Meizu se daří. Loni prodalo 22 miliónů smartphonů

Své prodejní výsledky dnes odhalil čínský výrobce Meizu a s loňským rokem může být rozhodně spokojen. Patří mezi největší výrobce v Číně a současně se mu postupně daří prorazit také na dalších trzích.

Meizu

Se značkou Meizu se můžete neoficiálně setkat také na českém trhu, ačkoliv v loňském roce o ní bylo přeci jen slyšet v našich končinách o něco méně. To však výrobce až tolik trápit nemusí, neboť prodávat telefony se mu rozhodně daří. Za uplynulý rok 2016 jich Meizu celosvětově prodalo 22 miliónů, čímž překonává například trojlístek výrobců z Tchajwanu, ze kterých se této metě přibližuje pouze Asus. Meizu se tímto výsledkem také řadí mezi ty větší čínské výrobce, ačkoliv na špičku v podobě Huaweie samozřejmě ještě značně ztrácí.

TIP! Mix jsou první chytré hodinky od Meizu. Vypadají jako běžné

Meizu může rovněž těšit fakt, že se mu pomalu daří prosazovat také na dalších trzích a celkem 10 % z výše zmíněných prodaných kusů našlo své majitele mimo Čínu. Prodejům dále pomohu nové modely. V prosinci Meizu představilo telefon M5 Note a také zajímavý fitness náramek.

Zdroje: playfuldroid.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze