Marvell představil dva nové SoC na architektuře ARM Cortex-A53

Společnost Marvell, výrobce čipsetů pro smartphony a tablety, představila svůj první čipset založený na architektuře ARM Cortex-A53 už dříve v tomto roce. Nyní společnost představila další dvě novinky, které též využívají této úsporné architektury.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Společnost ukázala dva nové čipsety – první se jmenuje Marvell Armada Mobile PXA1908 a nabízí čtyři procesorová jádra. Ten druhý nese název PXA1936 a nabízí hned osm procesorových jader. Oba čipsety by se pak v prvních zařízeních měl objevit začátkem příštího roku.

pxa1936

TIP: Nový SoC od Marvell: 64bitová architektura, čtyři jádra a podpora LTE

Oba jsou také založeny na architektuře ARMv8 (64bitová instrukční sada) a podporují sítě 4G LTE. Marvell dále uvedl, že osmijádrová varianta bude pracovat pod taktem až 1,5 GHz, bude podporovat snímače s rozlišením až 16 Mpx, displeje až s FullHD rozlišením a poradí si také s dekódováním videa ve stejné kvalitě.

Čtyřjádrová verze je o něco skromnější – maximální takt procesorových jader činí 1,2 GHz a fotoaparáty podporuje maximálně do rozlišení 13 Mpx, displeje pak maximálně do HD rozlišení (video do FullHD). 

Zdroj: Liliputing