Máme smůlu? YouTube Go se rozšířilo do dalších 130 zemí, ale ČR nadále chybí

2
Máme smůlu? YouTube Go se rozšířilo do dalších 130 zemí, ale ČR nadále chybí
  • Aplikace YouTube Go určená primárně pro rozvíjející se trhy se dostala do dalších 130 zemí
  • Evropa však převážně zůstává stranou a smířit se s absenci musíme i na české trhu

Google postupně vydává své přední aplikace s přídomkem Go, který značí, že jsou připraveny pro použití v obtížnějších podmínkách. Ty mohou znamenat například méně výkonná zařízení či slabou konektivitu. V případě YouTube Go je na prvním místě samozřejmě připojení k internetu, které na mnoha místech Země není zdaleka ani tak stabilní a svižné jako na území České republiky. Aplikace umožňuje ukládat videa základní kvalitě 360p a následně je přehrávat například i v momentech, kdy uživatelé nejsou připojeni k internetu. Takřka bez internetu je možné videa sdílet i mezi uživateli. Telefon si pouze stáhne zhruba 15kB zabezpečovací soubor. Při tomto sdílení bude nově možné sdílet více videí současně, doposud bylo možné vždy pouze jedno.

Aktuálně došlo ze strany Googlu k zásadnímu rozšíření aplikace YouTube Go. Nově ji mohou využívat uživatelé v dalších 130 zemích světa. Pokud se těšíte, jak ušetříte cenná data, budeme vás muset zklamat. Ačkoliv je seznam zemí již velmi bohatý, Česká republika mezi nimi chybí. Není však sama, nenaleznete na něm drtivou většinu států Evropy. To může být na jednu stranu potěšující. Google nás rozhodně nepovažuje za rozvojovou zemi, kde dochází k výpadkům internetu nebo není kvalitní konektivita. Na straně druhé však uživatelům upírá možnost využívat další aplikaci, která může pomoci ve chvílích, kdy máte horší signál či šetříte svůj datový balíček.

Stáhnout YouTube Go

Google Play (zdarma)

Zdroj: youtube.googleblog.com

Diskuze ke článku
Red
Hlavně by měli omezit množství reklam.
Mimar48
Tak je pravda, že třeba oproti slavnému Německu, máme v Čechách pokrytí mobilním rychlým internetem citelně lepší. U nás je naprostá výjimka, aby mi spadlo připojení ze 4G na E, v Německu je to při jízdě krajinou poměrně častý jev.

Na druhou stranu neznám nabídky německých operátorů ohledně objemů čerpatelných dat, ale nedělám si iluze o "specifičnosti" českého trhu :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze