LTE v metru již letos, vizionářské Xiaomi a další zprávy týdne

mNews
3
LTE v metru již letos, vizionářské Xiaomi a další zprávy týdne
  • Xiaomi si patentovalo telefon se 100% poměrem displeje k přední straně
  • LTE v části metra C bude dostupné již letos
  • mNews přináší pravidelný přehled toho nejzajímavějšího za uplynulý týden

Dovedete si představit, že skutečně celá přední plocha telefonu se sestává jen z displeje? Xiaomi ano. Sony displej zase protahuje. O tom a ještě víc se dozvíte právě teď – vítejte u mNews.

LTE v metru již letos a vizionářské Xiaomi bez rámečků – mNews

Xiaomi si patentuje 100% využití displeje

Dalo by se to nazvat závody v odstranění rámečků. Snad všichni výrobci se předhání, kdo nabídne lepší poměr displeje k tělu. A Xiaomi si nyní přihlásilo patent se 100% pokrytím čelní plochy? Jak toho chce dosáhnout? Zahnutým displejem po celém obvodu. Otázkou však zůstává čelní fotoaparát, který v nákresu zcela očividně chybí. Že se takový telefon v brzké době objeví je však nepravděpodobné.

Xperia XA3 má displej 21:9

21:9, to zní až téměř neuvěřitelně. Ale podle všech úniků Sony skutečně chystá telefon s takto širokoúhlým poměrem. Má mít označení CinemaWide. Telefon pravděpodobně zamíří do střední třídy s procesorem Snapdragon 660 a 6 GB RAM. Na zadní straně nechybí duální fotoaparát. Jsem na to vážně zvědavý. Z úniků to vypadá, že se telefon nevyhne viditelnému čelu a pravděpodobně tak půjde o opravdu velké zařízení.

Vivo V15 Pro s 32megapixelovou selfie kamerou

Již za 8 dní má Vivo představit model V15 Pro s výsuvnou selfie kamerou. A evidentně se bude hrát na čísla. Jako vůbec první se má pyšnit rozlišením 32 megapixelů. Očekává se nasazení dnes populárního skládání více pixelů do jednoho, takže ve výsledku fotky budou mít pravděpodobně 8 Mpx. Jinak by to nedávalo příliš smysl.

LTE v části metra ještě letos

Pokrýt tunely metra LTE signálem nejde lusknutím prstu, ale práce již probíhají. Konkrétně mezi stanicemi Muzeum a Nádraží Holešovice na trase C se máme dočkat ještě tento rok. Kompletní pokrytí se očekává do roku 2022, ale vedení Dopravního podniku se pokusí o urychlení.

Poslední zpráva mi dnes přijde nejzásadnější. K čemu je vám supermoderní telefon, když se s ním ani nepřipojíte k internetu? A co si budeme povídat, bez připojení dnes nefunguje skoro nic. Pomalu si ani nezahrajete hru. Nebo… nepřečtete mobilenet.


Diskuze ke článku
Jenda
A co nám ne-pražákům je po metru? Půl miliardy zbytečně vyhozených. Radši dejte levnější tarif na data. Nebo mám ještě jeden nápad. Vylosujte milion lidí, kterým dáte 500 000kč, s tím uděláte mnohem větší parádu a díru do světa :-).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze