Lidé, kteří poprvé kupují smartphone, volí nejčastěji Android

18

Již jsme tu měli spousty grafů a analytických informací, jež poukazují na stále rostoucí popularitu operačního systému Android, a to i na území USA, kde doposud vládl Apple. Analytická společnost NPD nyní poukazuje na to, že se zelený robůtek těší velké oblibě i mezi novopečenými majiteli smartphonů.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

A to je podstatně větší úspěch. Zákazníci, kteří se smartphony ještě nepřišli do styku, totiž většinou volí nejlépe jednoduchý a praktický systém. To se mnohem více vztahuje k iOS. To však nemění nic na tom, že Android začíná přebírat iniciativu i v tomto odvětví. Za posledních pár měsíců minulého roku si totiž robůtka vybralo 57% takových uživatelů, zatímto po iOS sáhlo jen 34% a zbylí konkurenti si museli rozdělit 9%.

Pokud se podíváme na výsledky mezi všemi uživateli smartphonu (tedy i těmi, kteří si smartphone nekupují poprvé) opět vyhrává Google, ale rozdíl oproti iOS je výrazně menší. Smartphonů s Androidem se totiž prodalo 48%, zatímco Apple si ukousl o něco menších 43%.

Mnohem větší popularita Androidu však nepramení pouze z otevřenějšího systému a více přizpůsobivého rozhraní. Je totiž dostupný na opravdu širokém spektru rozličných přístrojů všech možných značek a cenových hladin, což prvotnímu výběru značně napomáhá. Apple může nabídnout neporovnatelně menší výběr. Zákazník si u Androidu tedy může bez problémů vybrat vyhovující design, styl i podstatně nižší cenu, což je pro premiérové kupující významným faktorem.

Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak se tato bitva rozvine v roce 2012, kdy Apple přijde se svým iPhonem 5 a naopak se dočkáme mnoha špičkových Androidů.

Zdroje: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Radim
Samozřejmě, že volí Android, ne každý chce utratit 15000 za telefon. Někomu to přijde zbytečné, jiný si to nemůže dovolit.
stepo
presne..strcte si ten ios nekam..androit je zasekanej..ale tak na low_endu..tupce.kde je slabej hardwer..atd. ja mam xperii mini. a zadny zaseky na nem nemam.je to pekne sviznej smartphone!!
Marek
1.Kdyz se pripojujete z apkiace na web tak se lze vratit zpet. 2.Proc bych mel mit jinej prehravac nez je vychozi od Applu? S tema widgetama nevim jestli je to nevyhoda...Strasne stahujou data a treba s HTC jsem mel FUP kvotu vycerpanou za 10 dni, kdezto s iPhonem jsem si ji jeste nevycerpal. Rekl bych ze mate pravdu akorat v tom, ze Safari nepodporuje flash, coz me taky vadi ale co se da delat:)
Gerry
Aplikace jsou, ale za ty, co něco zvládnou se zase cáluje a stejně je to nespolehlivé, protože se často stávalo, že když jsem dal přehrát tak to hodilo hlášku nelze otevřít, nebo stahování něčeho velkýho byl taky horor, buď se to najednou zastavilo a já mohl začít znovu, nebo se stahování vůbec nespustilo. Rovněž z opery mini stahovat vůbec nešlo. Vytvořit například inzerát a přidat k němu fotku přímo z telefonu, to taky nešlo. Prostě spousta zbytečných omezení, kvůli kterým se ten systém nedá ani nazvat operačním. Některé věci, co iphone neumí uměl i hloupý sony ericsson před deseti lety.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze