LG začíná s masovou výrobou ohebných displejů

6

Nejspíše se blíží jeden z důležitých milníků v oblasti mobilních technologií. Podle zpráv z korejského tisku se LG chystá spustit masovou výrobu displejů, které půjdou ohýbat. Zajímavé rovněž je, že je neuvidíme ve smartphonech této značky, ale u jiné značky.

Podrobností o samotném displeji zatím příliš není. Ví se jen tolik, že by měl vydržet 100 tisíc ohnutí bez toho, aby se změnily jeho vlastnosti. Úniky pro korejský tisk tak pocházejí spíše z přípravy provozu na výrobu, která bude umístěna ve městě Gumi v Jižní Koreji.

LG displeje
Plány LG jsou ambiciózní.

Zajímavější je však obchodní pozadí celého projektu. Skládací smartphone totiž v první fázi neponese logo LG, ale úplně jiné společnosti. O té se prozatím ví, že je to globální hráč, který se chce dostat na úroveň Applu nebo Samsungu. A určitě to není žádný startup, protože LG vydatně pomohl s financováním vývoje ohebných displejů. Jedna z firem, na kterou všechna tato specifika sedí, je Microsoft. Pro jeho smartphony s Windows 10 mobile by to byl bezesporu dobrý krok k upoutání pozornosti.

V této oblasti se po letech dohadů a prototypů schyluje ke skutečné změně. Naznačují to například spekulace o skládacím tabletu od Samsungu.

Zdroje: english.etnews.com

Diskuze ke článku
Matthias
Opravdu Microsoft? Čekal jsem že pro Samsung. Když mají ten ohebny tablet představit v lednu
Wasted
Ať se na mě nikdo nezlobí ale ohnutý display je opravdu blbost. :) To jak na TV tak na mobilu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze