LG se pomalu zvedá, mobilní divize snížila svou ztrátu

8
LG se pomalu zvedá, mobilní divize snížila svou ztrátu
  • Čtrvtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o 1 %
  • Divize mobilních telefonů snížila svou ztrátu
  • Výrobce očekává další zlepšení společně s modelem V40 ThinQ

LG vydalo své finanční výsledky za své 3. čtvrtletí roku 2018. Od července do září vykázala společnost tržby ve výši 13,76 miliard amerických dolarů. Meziročně se jedná o 1% nárůst. Provozní zisk se zastavil na 667,7 miliónech amerických dolarů. Nás však nejvíce zajímá divize mobilních zařízení, která byla a bohužel nadále i je ztrátová. Ztrátu se však výrobci daří postupně snižovat. Důvodem má být orientace pouze na střední a vyšší třídu mobilních telefonů.

Tržby divize mobilních zařízení se za uplynulé tři měsíce vyšplhaly na 1,82 miliardy amerických dolarů. Provozní ztráta činila 130,5 miliónů amerických dolarů. Již v příštím čtvrtletí LG očekává, že se provozní ztráta divize mobilních zařízení ještě ztenčí. Pomoc má zbrusu nové LG V40 ThinQ, které bylo před nedávnem představeno.

Diskuze ke článku
Martin
Kéž by se LG zas vrátilo do hry, a doufám že G8 bude evoluční skok oproti G7, zrušit notch, udělat lepší vzhled a pak zvětšit baterii na 4000mAh. Už V40 má dost + a G8 by mohla ty + zlepšit.
PavelD
Jeste by mohli podporovat starsi modely napr. G4 na Android 8. Dale vylepsit marketing, dostupnost novych modelu na trhu (V40 zatim nikde neni k mani), jinak technicky a cenove jsou ok.
Martin McČerný
Martin McČerný
LG G4 byl poslední hezký a originální telefon od LG. Co bylo potom je všechno hrozné. Najdi 5 rozdílů oproti čínské konkurenci. Velice podobná situace jako u HTC kde se to zlomilo po One M7 nebo Sony po Xperii Z3. Zasloužili by si zkončit, stejně jako další jmenovaní tragédi.
AM1997
Plánuji u LG pokračovat, ale mohli by zrychlit uvádění na Evropský trh. Doufala jsem, že po uvedení V40, klesne cena V30, kterou plánuji. Bohužel asi nebudu moci počkat, protože v úterý odešla má G3 po 4 letech do věčných lovišť a nouzový přechod zpět na HTC Desire X je úplná noční můra.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze