LG řeklo dost, modely G4 a V10 nedostanou Android 7.0

100

Otevřenost operačního systému Android má své klady i zápory. Mezi nevýhody jednoznačně patří, že se o aktualizace starají jednotliví výrobci a na nich záleží, jaké modely aktualizují. Jihokorejské LG se rozhodlo ukončit podporu dvou povedeným modelům z roku 2015.

LG G4
LG G4

LG G4 bylo vlajkovým modelem pro rok 2015 a můžeme říci, že velmi povedeným. Velký a kvalitní displej, možnost koženého krytu, vysoký výkon či skvělý fotoaparát z telefonu dělaly horkého adepta ke koupi. O zhruba půl roku později se světu představilo robustně vyhlížející LG V10, které lákalo na dva čelní fotoaparáty či hned dva displeje. Nechyběl vysoký výkon, precizní zpracování či téměř nezničitelný zadní kryt. Oba telefony při svém zahájení startovaly s operačním systémem Android 5.1 Lollipop. Shodně se dočkaly velké aktualizace na Android 6.0 Marshmallow. Tato verze však bude pro oba modely s nejvyšší pravděpodobností konečnou stanicí.

Přečtěte si

LG V10

Zástupci české péče o zákazníky LG to potvrdili na dotazy uživatelů těchto telefonů. Přímé dotazy na aktualizaci na Android 7.0 pro modely G4 či V10 byly jasně zodpovězeny. Výrobce už softwarovou podporu s největší pravděpodobností nechystá. Je to velká škoda a zejména pro LG V10 byla podpora ze strany výrobce extrémně krátká, kdy trvala necelý rok a půl. Pro jihokorejského výrobce to není pozitivní vizitka. Majitelé totiž nemají jistotu softwarové podpory ani u nejdražších modelů z portfólia.

Tip na článek zaslal pan David Dragoun, kterému děkujeme!

LG V10 – videopohled

Zdroje: androidforum.cz, androidforum.cz, theandroidsoul.com

Diskuze ke článku
Jef
No a pak si kupte oškubanou G6. tůůdle.
Tomáš
Doufám, že se to změní, měl jsem LG G2, G3, G4, uvažoval jsem o G6, ale nejdříve zpráva, že budou regionální verze a teď, že G4 nedostane 7.0. Poslední aktualizaci mám v lednu 2016 na android 6.0. a v prodeji je od 8. 5. 2015, takže jeho softwarová podpora by činila úžasných 7! měsíců.
Hexagon
Od LG ruky prec. Nielen ze nemaju podporu,ale su aj nespolahlive. Stastie ze som sa ho zbavil,uvidime ako na tom bude Samsung.
PavelD
Takže mám teď G4 a LG s ní končí. Ok, já končím s LG. Odrbanou G6 si strčte do špic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze