LG na vzestupu: za rok údajně prodalo téměř 60 milionů smartphonů

14

Jihokorejskému LG se v minulém roce opravdu dařilo, alespoň to tvrdí odhady prodejů chytrých telefonů. Ty totiž meziročně vzrostly o čtvrtinu a výrobce atakuje hranici 60 milionů prodaných kusů.

Pakliže se konkurenčnímu Samsungu nedaří udržovat svůj tržní podíl, jak tvrdí nedávná statistika, LG je na tom přesně opačně. Navyšuje nejen tržní podíl, ale také počet prodaných chytrých telefonů. Zatímco v roce 2013 prodalo 47,6 milionů kusů smartphonů, loni to bylo 59,6 milionů kusů. Jedná se o 25,6% nárůst, což je velmi slibné i do budoucna. Za vzrůstajícími prodeji bezpochyby stojí úspěšný vlajkový model LG G3.

Letošní prodeje bude chtít LG i nadále zlepšovat a prodejní čísla by měly táhnout dva klíčové modely. Prvním je již představené LG G Flex 2, které se pyšní zahnutou konstrukcí nebo samoopravovacím zadním krytem. Hlavním tahounem by pak měl být chystaný model G4, o kterém se již delší dobu spekuluje. Jeho se však dočkáme zřejmě až v průběhu jara, tedy přibližně rok od uvedení současného modelu G3.

Zdroje: koreaherald.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
maros
a čuduje sa niekto ?? Ich LG G2, čo je vlajková loď roku 2013, je absolútne konkurencie schopná oproti minuloročným vlajkovým lodiam, ba od niektorých možno aj lepšia, a je to momentálne telefón, ktorý má len veľmi málo konkurentov v pomere cena/výkon. Ja som si ho zaobstaral tiež, maximálna spokojnosť, a mám pocit, že vývoj telefónov už stagnuje. Vlajkové lode roku 2015 zrejme neponúknu tiež nič prevratné, zase iba viac jadier/ram/megapixelov ..
rumik
Ale může nabídnout...sám jsem spokojený majitel G2...ale chybí paměťové karty (kurevskej fail), lepší zvuk....jináč čekám že někoho napadne pozvolna vracet do mobilů xenon místo těch bludiček u foťáku co jsou teď - zajímavé že dříve to problém nebyl...
Myslel
ještě jsem nikdy neměl LG, ale G2 a G3 se mi líbí hodně, zvláště za tu mírnější cenu. Jediný důvod proč jsem do LG ještě nešel je nevodotěsnost. Tu potřebuju. Zřejmě asi nejde zkombinovat tenké rámečky a vodotěsnost a pro LG je priorita ty rámečky. Myslim si to, protože Xperia Z2/3 od Sony nebo Galaxy S5 mají silnější rámečky a u S5 rámeček narostl oproti S4 a ten vodotěsný nebyl. Myslim že Samsung plánuje pro S6 razantní ztenčení rámečku a bohužel odejmutí vodotěsnosti.
Petrees
Hodně uvažuju o změně telefonu. LG se mi hodně líbí. V minulosti jsem měl P970 Optimus Black, se kterým jsem byl velmi spokojen. Přemýšlím o Honor 6,LG G2 32GB,nebo G3 16 GB uložištěm. Takže mám docela dilema. Akorát by mě zajímalo, jak u té G3-ky vychytali to samovolné vypínání a jestli konstrukce telefonu, které praskali u mikráku, byly jen u prvních sérií, nebo je to neduh špatného zpracování...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze