Podívejte se, jak bude vypadat LG G6 (13× aktualizováno)

Na tiskové konferenci 26. února, v předvečer zahájení veletrhu MWC 2017, představí jihokorejské LG svou novou vlajkovou loď LG G6. Po loňském neúspěchu se přitom letos hodlá LG se svou vlajkovou lodí opravdu vytáhnout. Kromě řady hardwarových novinek si LG pro G6 připravilo i nový launcher, který maximálně využívá nezvyklý formát displeje.

Aktualizováno 23. 2. 2017

Do představení LG G6 zbývá několik dní. Dnes se můžeme podívat na oficiální obrázek, který výrobci unikl. Pohledný telefon s osobitým vzhledem zaujme čelní stranou, kterou z drtivé většiny zabírá displej. Povšimněte si především zaoblených rohů, případně asymetrického umístění displeje. Zdá se také, že se LG omezí jen na dvě tlačítka na levém boku, jelikož pravá strana je tlačítek prosta. Jihokorejský výrobce bude do své novinky vkládat velké naděje a měla by být vlajkovou lodí bez kompromisů. Vše se dozvíme již v neděli po poledni, kdy má LG svou tiskovou konferenci.

LG G6
LG G6

Aktualizováno 22. 2. 2017

LG neustává s přísunem nových videí, ve kterých prezentuje vlastnosti vlajkového modelu LG G6. Krátká videa naznačují, že LG bude jak voděodolné, tak také prachuvzdorné. O novince se rozpovídal také světoznámý designér Torsten Valeur, který telefon pochválil a ocenil jeho design. Jak to tedy vypadá, máme se opravdu na co těšit. Na své si přijdou i ti, kteří prahli po přímém srovnání LG G5 a LG G6. Na první pohled je zřejmé, že i přes větší úhlopříčku displeje nabídne nový model téměř totožné rozměry.

Aktualizováno 20. 2. 2017

Jihokorejské LG se již jistě naplno připravuje na premiéru svého klíčového modelu a své fanoušky samo zásobuje dílčími informacemi o modelu G6. Tentokrát se na přetřes dostaly fotoaparáty. Již víme, že hlavní bude duální a měl by mít rozlišení 13 megapixelů. Dnes jsme se dozvěděli, že šířka jeho záběru bude činit skvělých 125°. To odpovídá zhruba přirozenému lidskému rozhledu. Velmi dobře na tom bude i čelní kamerka pro selfie, jejíž záběr má být 100°. Snadno tudíž na fotografii dostanete více přátel, či větší část krajiny.

Aktualizováno 16. 2. 2016

Představení LG G6 se blíží a výrobce poodhaluje další střípek informací o své letošní vlajkové lodi. Na své internetové stránce zveřejnilo LG 12sekundové video, které ukazuje nový launcher UX 6.0, jenž bude mít svou premiéru právě u G6.

S hashtagem #FullVision LG zdůrazňuje, že bylo uživatelské prostředí specificky přizpůsobeno, aby maximálně využilo 5,7palcový QHD+ FullVision displej s atypickým poměrem stran 18:9. To podle společnosti umožní nabídnout pokročilý multitaskingový zážitek, se kterým souvisí další hashtag #Square. Displej se přitom rozdělí na dva identické čtverce a v každém z nich můžete mít jinou aplikaci. V aplikaci kalendář se při otočení do horizontální polohy v levém okně zobrazí kalendář a v pravém podrobný rozvrh. Kombinace jsou prakticky nekonečné.

Nový čtvercový režim dostane i fotoaparát. V jednom okně mohou uživatelé pořizovat čtvercové fotografie ala Instagram, zatímco v druhém uvidí náhled pořízených fotografií. Další novinkou je pak i speciální režim Jídlo, který nabízí syté barvy fotografování potravin.

Aktualizováno 13. 2. 2017 14:50

Dnešní informace týkající se procesoru doplňujeme ještě o zcela nový snímek, na kterém je zachycena čelní strana chystaného LG G6. Opět se tak potvrzují malé rámečky a zaoblení konstrukce. Samotný displej by měl mít dle dřívějších spekulací 5,7palcovou úhlopříčku a netypické rozlišení 2 880 × 1 440 pixelů. Poměr stran displeje totiž bude 18:9 (2:1).

LG G6

Aktualizováno 13. 2. 2016 9:50

Nejnovější informace týkající se chystaného LG G6 potvrzují typ nasazeného procesoru. Na uniklé oficiální prezentaci můžeme zahlédnout část samotného telefonu či zmínku o zvýšené odolnosti. S konečnou platností se pak také zdá, že LG G6 bude vybaveno procesorem Snapdragon 821. Důvod je vcelku prostý a pochopitelný. Jihokorejský výrobce chce telefon po únorovém představení dostat co nejdříve na klíčové trhy, což by se Snapdragonem 835 nešlo. Pakliže by výrobce chtěl nasadit nejnovější typ procesoru, musel by odložit dobu uvedení na trh až na přelom května a června. Přednost v nasazení totiž má dostat Samsung, který na vývoji Snapdragonu 835 spolupracuje.

LG G6

Aktualizováno 10. 2. 2016

S blížícím se příchodem nového LG G6 nelení ani samotný výrobce. Ten dnes vypustil další teaser. Na něm se sice samotné zařízení nenachází, avšak vzhled již víceméně známe dobře. Tentokrát se jihokorejský výrobce rozhodl vyzdvihnout asistenta, který bude součástí chystané novinky. Důraz má být kladen především na jeho inteligenci. Neměli byste tak mít takřka pocit, že vaše interakce probíhá s nějakou umělou inteligencí. Bude zajímavé sledovat, jak se to celé LG povede. Na závěr nechybí ani připomenutí data představení. Premiéru si LG G6 odbude na veletrhu MWC 2016 již 26. února 2017. Půjde tak s největší pravděpodobností o první letošní vlajkovou loď předních výrobců.

LG G6

Aktualizováno 7. 2. 2017

Představení G6 se blíží a LG pomalu láká na premiéru. Pozvánka prozrazuje, že budeme mít tu čest se zařízením s velmi tenkými rámečky displeje. Displej by měl zabrat zhruba 85 až 90 % přední části. Označení True Vision je již známé, poměr stran bude 2:1 a rozlišení 5,7palcového panelu se vyšplhá na QHD.

LG G6

Aktualizováno 6. 2. 2017

I zadní kryt telefonu by měl být kovový (z kartáčovaného hliníku) a baterie by již neměla být uživatelsky vyměnitelná, což příznivce LG jistě zklame. Kromě čočky duálního fotoaparátu se nachází na zadní straně také čtečka otisků prstů, která zároveň bude sloužit jako tlačítko domovské obrazovky. Dále se potvrzuje přítomnost USB-C konektoru, jednoho reproduktoru na spodní straně a 3,5mm jack konektoru. Zajímavý je také pohled na displej, který je dle dřívějších informací opravdu zaoblený podobně jako u Mi MIX.

LG G6

Aktualizováno 3. 2. 2017

Internetem se začíná šířit fotografie zřejmě již finálního kusu LG G6. Ten překvapí zadní lesklou stranou, která může naznačovat přítomnost skla. Mezi potvrzené funkce patří duální fotoaparát a čtečka otisků prstů na zadní straně.

LG G6

Aktualizováno 1. 2. 2017

Necelý měsíc před oficiálním představením se nám podrobněji odhaluje také připravované LG G6. To (dle předchozích informacích) opravdu nabídne kovový rám a pro LG standardní umístění čtečky otisků prstů na zadní straně, tentokrát pod duální čočkou fotoaparátu. Telefon by se měl pyšnit unibody konstrukcí, čemuž však aktuálně nenapovídá zadní skořepina. Je však nutné myslet na to, že se jedná o předprodukční prototyp a je tedy zřejmé, že finální podoba zadní strany se ještě upraví. Jasně zřetelné jsou také velmi tenké rámečky displeje na přední straně, ten má nabídnout 5,7palcovou úhlopříčku a QHD rozlišení. Chybět nebude ani USB-C konektor a děrovaný průchod reproduktoru na spodní hraně.

LG G6

Aktualizováno 27. 1. 2017

K dispozici máme další snímek připravovaného LG G6, tentokrát se můžeme podívat na detail pravého horního rohu. Potvrzuje se kovový rámeček, který obepíná boky zařízení. Vidět můžeme také slot pro SIM kartu, ten je však velmi dlouhý, napovídá to tedy tomu, že zde nalezneme také slot pro paměťovou microSD kartu. Opět se můžeme podívat na velmi tenké rámečky displeje a rovněž jeho zaoblení po vzoru Mi MIX. Oficiálního představení se dočkáme již 26. února.

LG G6

Aktualizováno 24. 1. 2017

Krátce po uvolnění informace, že nové LG G6 nedostane procesor Snapdragon 835, se odhaluje první snímek připravované novinky od LG. Ten naznačuje, že G6 nabídne velmi tenké rámečky displeje a zakulacené hrany po vzoru Mi MIX. Zákulisní zdroje naznačují, že prostor pod displejem by měl být jen o něco málo větší než vyobrazená horní hrana, poměr displeje ku zbytku těla by tak mohl tvořit necelých 90 %.

LG G6

Aktualizováno 24. 1. 2017

Přestože předchozí zprávy hovořily o tom, že LG G6 dostane nejnovější procesor Snapdragon 835, nakonec se LG bude muset spokojit sice se stále dobrým, ale přece jen méně výkonným loňským Snapdragonem 821. Nový Snapdragon 835 je přitom prvním Snapdragonem vyrobeným 10nm technologií.

Důvodem je podle informací magazínu Forbes dohoda, kterou uzavřel Qualcomm se Samsungem. Podle ní má Samsung až do dubna exkluzivitu na všechny dodávky Snapdragonu 835, který hodlá nasadit do svého letošního top modelu Galaxy S8.

Aktualizováno 19. 1. 2017

Začátek tiskové konference, která má heslo: „See more. Play more“, je naplánován na pravé poledne v neděli 26. února. LG bude pravděpodobně nabízet live stream tiskové konference na YouTube. Redakce mobilenet.cz však zde rovněž nebude chybět a přineseme vám nejžhavější informace přímo z první ruky.

Původní informace z 12. 1. 2017

LG G6

Jihokorejské LG se rozhodlo zajímavě propagovat svůj chystaný vlajkový model G6. V níže přiloženém videu se dotazuje lidí, co by si od svého budoucího telefonu přáli. Na závěr se dozvíme, že vše nabídne právě připravovaný model. Měl by tedy mít velký displej, avšak v co možná nejmenším těle. Spekuluje se o 5,7palcovém Quad HD panelu s poměrem stran 18:9, nebo chcete-li 2:1. Můžeme tudíž očekávat zmenšení rámečků kolem displeje. Design by měl odpovídat tomu, aby se telefon pohodlně držel a nevypadával z ruky. Potvrzena je také zvýšená odolnost, což jistě potěší. Na zadní straně pak bude širokoúhlý fotoaparát, díky kterému již do záběru dostanete vždy vše, co byste rádi.

Další informace hovoří o nasazení nejnovějšího procesoru Snapdragon 835, který je vyrobený 10nm technologií. Příjemným překvapením by pak měla být podpora bezdrátového nabíjení, které má být velmi svižné. Během půl hodiny se baterie dobije na polovinu kapacity. K představení, jak rovněž avizuje video, dojde v únoru. Očekává se termín 26. února, což je předvečer začátku veletrhu MWC 2017. Dřívější spekulace pak dodávají, že zahájení prodeje LG G6 má na domácím trhu proběhnout již 10. března.

Zdroje: social.lge.co, gsmarena.com, forbes.com, gsmarena.com, gsmarena.com, droid-life.com, businessinsider.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Nerobull
Opět další těžkotonážní skleněný nesmysl.Kdy tohle skončí,kdo chce mít na zadní straně umakelený sklo?U mě si zas LG uzavřelo dveře a můžou si ho nacpat do svý skleněný p....e!
Jorge
Hm. Nebol by som prekvapený, keby LG nasadilo Snapdragon 821. Lebo ako ako každý rok, sú tu sci-fi očakávania a nakoniec je realita úplne inde. Respektíve telefón má 1-2 veci na úrovni strednej triedy (typicky full HD displej a kameru s f2.0 svetelnosťou). Viď Xiaomi, pričom cena je privysoká. Problém s displejom a kamerou LG určite mať nebude, ale ak sa rozhodli opäť niekde ušetriť, alebo tvrdohlavo inovovať a udávať trendy na úkor napr. vodeodolnosti, tak im Samsung zasa raz vypáli rybník. Toto ako keby v LG, HTC, SONY pár rokov nechápali.
X zeit
X zeit
Hlavně jsem teda zvědavý, jestli bude mít to bezdrátové nabíjení a kde bude pak čtečka otisků... :-)
rrr
Měli by hlavně zapracovat na vydrzi, protoze ta je strasna. Mam LG G4 a kdyz mam zapnuty displej a wifi k tomu fb, instagram a nejakou stranku, tak vydrzi sotva 4 hodiny!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze