LG G6 oficiálně: odolný kovový elegán s tenkými rámečky

83

LG dnes oficiálně představilo svoji novou vlajkovou loď pro rok 2017, model G6. LG se oprostilo od modulární konstrukce a představilo smartphone s 5,7palcovým QHD displejem téměř bez rámečků, s kovovou konstrukcí bez možnosti výměny baterie, čtečkou otisků prstů, duálním 13Mpx fotoaparátem a také odolností dle certifikace IP68.

LG G6 je oficiální a v podstatě se naplnily veškeré očekávané novinky, které postupem času unikaly na internet. LG G6 je kovový smartphone s povedeným designem, 5,7palcovým displejem téměř bez rámečků. Bohužel novinka přišla o možnost podomácké výměny baterie. I tak však telefon ve většině ohledů potěší, nyní se společně podíváme na všechny inovace, které nový model přináší. Jako samo LG přiznalo, (nepovedený) model G5 byl pro LG velké ponaučení, G6 se inspirovala tím, co chtějí samotní uživatelé.

LG G6

Design a konstrukce

LG G6 se po vzoru TOP smartphonů zahalilo do kovových materiálů, na rozdíl od částečně modulárního LG G5 se však musíme smířit s tím, že baterii si již uživatelsky nevyměníme. LG se bránilo poměrně dlouho, avšak tento benefit musel ustoupit nasazení odolnosti vůči vodě a prachu dle certifikace IP68. S LG si tedy nově můžete bez problému zavolat i při silném dešti, problém nebudete mít ani v případě, že vám telefon vyklouzne při koupání.

LG G6 LG G5
Rozměry 148,9 × 71,9 × 7,9 mm 149,4 × 73,9 × 7,7 mm
Odolnost IP68 ne
Úhlopříčka displeje 5,7 palců 5,3 palců
Rozlišení displeje 1 440 x 2 880 pixelů 1 440 x 2 560 pixelů
Jemnost displeje 565 PPI 554 PPI
Procesor Snapdragon 821 Snapdragon 820
Paměť 32/64 GB 32 GB
Paměť RAM 4 GB 4 GB
Fotoaparát duální, 13 + 13 Mpx duální, 16 + 8 Mpx
Videokamera 2160p 2160p
Cena ? 11 - 12 000 Kč

LG G6 je na pohled velice sympatické zařízení, které zaujme nejenom kovovými materiály, ale také velmi tenkými rámečky 5,7palcového displeje. Díky tenkým rámečkům se rozměry novinky téměř nezměnily a jsou prakticky srovnatelné s předchozí generací vlajkového modelu. LG samozřejmě nasadilo také zakřivené sklo, které postupně stéká do kovového rámu, který zařízení zpevňuje. Na pohled vypadá telefon opravdu velmi prakticky a zároveň luxusně, zbavil se většiny zbytečných detailů, které by mohly designovou linku narušit. Rozměry novinky činí 148,9 × 71,9 × 7,9 mm, hmotnost pak vcelku příjemných 163 gramů.

Displej: dvojnásobná produktivita

Displej LG G6 s označením TrueVision není výjimečný pouze tím, že nabídne úhlopříčku 5,7 palců, velmi tenké rámečky a rozlišení 1 440 × 2 880 pixelů. Díky poměru stranu 18:9 (2:1) lze skvěle využít plochy a díky nadstavbě LG launcher UX 6.0 nebude problém řešit dva úkoly současně, a to díky tomu, že se displej rozdělí na dvě čtvercové poloviny. LG tohoto poměru skvěle využilo a nadstavbu novince zcela přizpůsobilo. Displej by navíc nemělo být problém snadno ovládat i jednou rukou.

LG G6

S hashtagem #FullVision LG zdůrazňuje, že bylo uživatelské prostředí specificky přizpůsobeno, aby maximálně využilo 5,7palcový Quad HD+ displej s atypickým poměrem stran 18:9. To podle společnosti umožní nabídnout pokročilý multitaskingový zážitek, se kterým souvisí další hashtag #Square. Displej se přitom rozdělí na dva identické čtverce a v každém z nich můžete mít jinou aplikaci. V aplikaci kalendář se při otočení do horizontální polohy v levém okně zobrazí kalendář a v pravém podrobný rozvrh. Kombinace jsou prakticky nekonečné.

LG si na displeji dalo velmi záležet. Udělalo si mnoho průzkumů o tom, proč se lidé bojí velkých displejů, i když by ocenili větší prostor pro práci. Nejčastěji se obávali velikosti zařízení, což v případě LG G6 neplatí. I přes velkou úhlopříčku displeje je skrytý v těle velkém, jako nabízelo 5,3palcové LG G5.

LG komunikuje s vývojáři, kteří přímo pro LG G6 vytvořili své adaptace her tak, aby využili potenciálu displeje LG G6 dosytosti. Prvním takovým přírůstkem bude Temple Run 2.

Výkon: Snapdragon 821 postačí

LG G6 je vybaveno procesorem Snapdragon 821, o čemž již nějakou dobu víme. Na LG se tedy nedostal nejnovější procesor 835, který je prozatím shromažďován pro očekávané vlajkové lodě společnosti Samsung. Pakliže by chtělo LG čekat na novější procesor, muselo by odložit vydání až na červen, což aktuálně nepřicházelo k úvaze. Paměť RAM nabídne 4 GB (spekulace o 6 GB se tedy nepotvrdily), interní paměť disponuje kapacitou 32, případně 64 GB, podle zvolené verze. V obou případech nebude problém rozšířit paměť pomocí paměťových karet microSD.

LG G6

Fotoaparát

Fotoaparát v LG G6 je opět duální, stejně jako v případě modelu G5. Těšit se tedy můžeme na kombinaci 13 (f/1.8) a 13 Mpx (f/2.3) snímače, přední fotoaparát nabídne 5Mpx rozlišení, což je méně, než v případě LG G5 (8 Mpx). Širokoúhlá čočka primárního fotoaparátu zachytí šířku 125 stupňů při světelnosti f/2.3, což je zhruba takové rozpětí, co dokážete postřehnout svým zrakem. Přední fotoaparát má rozsah 100 stupňů, což je naprosto dostatečná hodnota pro kvalitní selfie. LG si opět dalo záležet i na prostředí aplikace fotoaparátu, které je velmi přehledné a snadno ovladatelné i jednou rukou.

A další...

Baterie LG G6 nabídne kapacitu 3 300 mAh, LG si dalo velmi záležet na bezpečnosti. Chybět nebude ani rychlé nabíjení díky přítomnosti Quick Charge 3.0. Při výrobě se dbalo i na ekologičnost celého zařízení. Pokud se ptáte, jestli i nový model od LG dostane Google Assistant, který debutoval v modelech Pixel, potěšíme vás, LG G6 je s Assistentem kompatibilní a můžete tedy využít všech jeho dovedností. Google Assistant bude fungovat i tehdy, když máte vypnutý displej. Dostupné jazyky jsou: angličtina a němčina, další budou následovat. LG samozřejmě nepostrádá čtečku otisků prstů, která je pro společnost typicky umístěná na zadní straně.

LG bohužel některé další funkce regionálně omezilo. Technologie Quad-DAC (známá z LG V20) bude dostupná pouze ve verzi pro Jižní Koreu, FM rádio pak budou mít jen verze pro USA a Jižní Koreu. Bezdrátové nabíjení nabídne LG G6 pouze ve verzi pro USA.

Dostupnost

LG bude dostupné ve třech barevných variantách – Ice Platinum (světle modrá), Astro Black (černá) a Mystique White (bílá). Cena prozatím nebyla upřesněna.

Technické parametry LG G6

Kompletní specifikace
Konstrukce148,9 × 71,9 × 7,9 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 2 880 px)
Fotoaparát13 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:47 hodin
Dostupnostduben 2017, 20 490 Kč
Diskuze ke článku
czmarty7
No tak jim to vyšlo, telefon vypadá famozně, ještě rozumná finální cenovka a S8 bude mít zase vážnýho protivníka..... Za mě LG velkej palec nahoru!!!!!!
All mobile
All mobile
Naposledy upraveno: 26. 2. 2017 14:19
Mě se nový dizajn G6 líbí, působí na mě velmi kvalitně.Voděodolnost určitě potěší.A u letošního modelu je vidět že skutečně naslouchali lidem.
Osobně jsem rád že display konečně podporuje HDR 10 a jsem zvědav jak to bude v reálu vypadat.Osobně bych raději uvítal Oled display ale i tento bude zajisté skvělý.To že je to menší než předchůdce a s větším displayem byl jednoznačně posun kupředu tím správným směrem! (ツ)
Starboy
Jasně, proč ne, pokud se ti líbí, tak do něj jdi. To byl jen můj názor. Naštěstí je výběr relativně velký a je z čeho vybírat.
Já jsem o něm uvažoval jako o mém možném novém telefonu a mě celkově dle zatím dostupných informací zklamal, uvidíme jak na tom bude S8.
Petas
LG si dela srandu ze zakazniku ne?? Jako pro Evropu zadne bezdratove nabijeni, zadny lepsi zvuj a dokonce jen 32GB uloziste. To je Evropa tak tpatna, ze musi vzdy dostat ten nejvetsi shit za nejvyssi penize?? A ke vsemu jeste pres rok star CPU + GPU a fotak bude taky beztak stat za starou backoru

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze