LG G6 by mohlo dostat nový skener oční duhovky

5

Jihokorejské LG by mohlo svou příští vlajkovou loď G6, která bude představena v průběhu roku 2017, vybavit skenerem oční duhovky, který by nahradil nebo doplnil čtečku otisků prstů. LG Innotek, který je významným výrobce komponentů, minulý týden na veletrh Korea Electronics Show představil dva nové skenery oční duhovky.

Nové skenery oční duhovky LG Innotek

První z modulů se podobá konkurenčním skenerům a nabízí samostatný senzor pro rozpoznávání duhovky v těsné blízkosti přední kamery. Druhý pak nabízí řešení all-in-one a spojuje přední kameru a skener oční duhovky do jednoho. Využívá přitom speciální obrazový filtr pro zachycení a rozpoznání obrazu duhovky, od které se odráží infračervené světlo.

Toto řešení vypadá nejen estetičtěji, ale navíc má tu výhodu, že je mnohem menší. Proti duálnímu modulu, který v těle telefonu zabírá 0,47 kubických centimetrů, se výrobce u kombinovaného modulu dostal na pouhých 0,36 kubických centimetrů.

Podle představitelů společnosti by se nové moduly mohly objevit v prvních smartphonech již na začátku roku 2017. Na to, zda LG skutečně nabídne jeden z nich i v G6, si nicméně budeme muset ještě počkat.

Zdroje: dt.co, news.heraldcorp.com, fonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Leoš
Jestli to prodraží telefon o 2000, tak to bude tak maximálně skenovat svého staršího bráchu LG G5...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
G6-ka hlavne musí byť šupa ako G2-ka vo svojej dobe, aby sa im to predávalo.
PavelD
Jen aby to do půl roku neodešlo s Bootloopem do věčných lovišť.
ANO
Tak vzal jsem jsem kalkulacku, bezny telefon a vidim, ze u dnesniho prumerneho telefonu usetri CELOU necelou tisicinu objemu tim sensorem ..... TO SE VYPLATI!!! To muze mit baterka leckde az o minutu a pul vetsi vydrz!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze