Lesklé oblázky pro mladé: na CESu jsme vyzkoušeli LG K7 a K10

LG na letošním veletrhu CES poměrně překvapilo – představilo hned dvojici modelů trochu nečekané kategorie a vzezření. LG K7 a K10 jsou především telefony pro mladé uživatele, kterým záleží na elegantním designu, kvalitnímu fotoaparátu a také nízké ceně. Design se povedl, fotoaparát ostudu neudělá, na dostupnost a konečnou cenu si však budeme muset počkat.

LG K10

Modely K7 a K10 mají už od pohledu zaujmout, LG proto přistoupilo na poněkud neobyčejný design. Na pohled vypadají obě novinky jako oblázek, podobnost netají ani LG, které nový design označuje jako „glossy pebble“, tedy lesklý oblázek. Oba telefony jsou bohužel lesklé až příliš, za což může přítomnost lesklých plastů. Častému čistění o tričko nebo hadřík se tedy nevyhnete. Příjemnou zprávou je fakt, že ač se cenovky obou novinek nemají pohybovat v závratných výšinách a model K7 se stane jedním ze základních modelů v nabídce, působí velmi hodnotně. Potěší také nízká tloušťka, 8,9 mm u modelu K7 a o desetinku milimetru menší u K10. Zkrátka na designu si LG dalo záležet a za to chválíme.

LG K7

I když zaoblený design moc nekoresponduje s aktuálními modely značky LG, sounáležitost poznáte ihned, jakmile zařízení otočíte. Nechybí totiž klasická lišta s tlačítky pro ovládání hlasitosti a tlačítkem pro odemknutí a zamknutí displeje. Uživatelé produktů značky LG si na toto umístění zvykli a my musíme uznat, že ovládání jednou rukou je vcelku návykové. Navíc, tlačítka jsou velmi příjemná na dotek. Zadní kryt obou novinek je snímatelný, což potěší. Pod krytem nalezneme kromě výměnné baterie také slot pro SIM kartu a microSD kartu.

LG K7 – CES 2016

Displej je u nižšího modelu K7 vcelku povedený, pozorovací úhly i jas jsou dobré, samozřejmě horší je to s ostrostí – WVGA rozlišení na 5palcovou úhlopříčku je už dnes zkrátka velmi málo, jemnost je pod hranicí 200 PPI. To u modelu K10 LG nasadilo trochu nevšední úhlopříčku 5,3 palců, ale zato s HD rozlišením, výsledná jemnost je tedy o poznání příjemnějších 277 pixelů na palec. To už je hodnota, za kterou se novinka rozhodně nemusí stydět, a to ani ve střední třídě.

LG K10

Jeden z nejdůležitějších aspektů obou novinek je rozlišení fotoaparátů. Vzhledem k tomu, že novinky cílí na mladší uživatele, nemůže chybět kvalitní sekundární fotoaparát. U modelu K7 jde o 5Mpx snímač, u modelu K10 pak dokonce o 8Mpx snímač. Obě novinky navíc nabídnou alternativu k přední přisvětlovací LED diodě. Pokud aktivujete speciální mód, obraz přední kamery se zmenší a zbylou část vyplní bílý rámeček, který pomůže snímek přisvětlit. Funguje to poměrně dobře, avšak samozřejmě samostatnou LED diodu to zcela nenahradí.

LG K10 – CES 2016

Obě verze novinek budou dostupné v několika konfiguracích. Existovat budou jak varianty s podporou 3G, tak také varianty s podporou LTE. Lišit se bude také paměť RAM (1, 1,5 a nebo 2 GB), interní úložiště (16/8 GB) a počet jader procesoru (osmi nebo čtyřjádrové varianty).

Cena ani dostupnost prozatím není známa, obě novinky by se ovšem měly dostat i do Česka. Opět není jisté, jaké varianty se k nám dostanou, avšak vzhledem k tomu, že LTE je v České republice rozšířené dostatečně, téměř s jistotou se setkáme právě s modely, které LTE nabízí.

Technické parametry LG K7 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce143,6 × 72,5 × 8,9 mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx
ChipsetCPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 125 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Technické parametry LG K10 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce146,6 × 74,8 × 8,8 mm, 142 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostúnor 2016, 4 990 Kč
Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Som zvedavý na cenu inak dizajn je celkom podarený ten dizajn ala G2 je krajší ako ten súčasný
Martin Urbánek
Martin Urbánek
No celkem mě udivuje ,že LG ještě stále nabízí telefony s 8GB vnitřní pamětí... Kdy uživateli zůstane pouze cca 4GB na vlastní aplikace.... Takže za mě palec dolů .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze