Lenovo Vibe Shot: špičkový fotomobil naživo z MWC (video)

Na telefon lze mít dnes jakékoliv nároky. Pokud jsou ty vaše zaměřeny kreativním stylem, zřejmě oceníte špičkový fotoaparát. Touto cestou se vydává také Lenovo, které na MW 2015 představilo Vibe Shot. Ovšem pozor, skvělý je nejen fotoaparát, ale také displej, 3,5mm jack i další technické parametry. Podívejte se na první dojmy přímo z Barcelony.

Na první pohled vás Lenovo Vibe Shot zaujme kvalitně zpracovaným tělem. Povrch je skleněný a působí velmi hodnotně. Pod sklem se navíc nachází materiál připomínající kov, což přidává na eleganci. Bohužel skleněný povrch se velmi snadno zamastí a je přímo magnetem na otisky prstů.

Lenovo Vibe Shot – první pohled z MWC 2015

Již na samotné konstrukci zaujme fotoaparát. Ten je zvýrazněný kovově vypadajícím proužkem, přes který je skleněná vrstva. Ihned pod 16Mpx fotoaparátem s optickou stabilizací se nachází trojice LED přisvícení, každá s jinou barvou světla pro co nejlepší fotografie. Přehlédnout nelze ani laserové ostření. Ze samotné konstrukce je potřeba zmínit také hardwarové tlačítko na boku přístroje pro pořízení fotografie nebo slot pro dvě SIM. Ujít si nemůžeme ani 3,5mm jack, který dle Lenova dokáže přenést mnohem kvalitnější zvukový zážitek, než konkurence.

TIP: Lenovo Vibe Shot: nový hliníkový fotomobil s optickou stabilizací

Uvnitř běží Android 5.0 Lolipop. Samotné prostředí je příjemně svižné, ale to je u podobných telefonů, ve kterých není nic nainstalované zcela běžné. Zaměřili jsme se tedy především na fotoaparát. Ten má dva módy – Smart a Pro. Mezi jednotlivými módy se přepínáte hardwarovým tlačítkem na boku přístroje. Pokud nechcete nic řešit a využít klasickou automatiku známou z ostatních telefonů, prostě přepnete na Smart. V tomto režimu lze nahrávat i video.

Lenovo Vibe Shot

Pokud chcete být kreativní a s fotografií si skutečně vyhrát, režim Pro je jasnou volbou. V aplikaci fotoaparátu vám okamžitě naskočí další ikonky pro korekci expozice, vyvážení bílé, hodnoty ISO nebo i samotný čas expozice. S fotografií si lze skutečně příjemně pohrát a doladit ji k tíženému cíli. S Vibe Shot jsme několik fotografií pořídili přímo na stánku. Podívat se na ně můžete níže.

Foceno z Lenovo Vibe Shot

Lenovo Vibe Shot by se na český trh mohlo dostat v červnu 2015 za cenu kolem 10 000 Kč. Je potřeba si uvědomit, že za tyto peníze získáte nejen skvělý fotomobil. Vibe Shot se také pochlubí 5palcovým displejem s jemností 441 ppi, 8jádrovým Snapdragonem 615 (4×1,7 GHz + 4×1 GHz) a například i baterií se slušnou kapacitou 2 900 mAh.

Technické parametry Lenovo Vibe Shot

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 70 × 7,3 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (3 456 × 4 608), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:53 hodin
Dostupnostčerven 2015, 10 999 Kč
Diskuze ke článku
clown
No na prvotni snimky nic moc.Což tato situace je podlě mě uplně ta nejlepši zatěžkavaci zkouška.Milion barev a miliarda lidi a ted se s tim telefone poper.Ne jako jsou snimky ,,dokonaly,,ale je čas nastavovat a hrat si s nastavenim atd.
Ascension
Konečně lenovo dalo nastavení ISO a vyvážení bílé barvy atd to na vibe z2 pro chybělo. Asi nevíte kdy bude představen vibe z3 pro
Honza
Moc nerozumím těm superlativům na tento telefon... v podstatě se není známo co je použito za optiku ani jakým čipem a o jaké velikosti je Lenovo vybaveno (o xenonu ani nemluvím), na to, že by se mělo jednat o špičkový fotomobil, dost zásadní údaje. To, že tam je tlačítko spouště je fajn, ale nejsem si jist, jestli bych ho díky tomu hned nazýval špičkovým fotomobilem. Dle mého nebude fotit o nic lépe než současné fotomobily ostatních výrobců. A to zkopírovaní Nokia/Lumia Camera také není zrovna dobrou ukázkou schopností značky Lenovo.
Roman
A co Vibe X3, nepředstavili jej v Barceloňě ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze