Lenovo se v posledním fiskálním čtvrtletí roku 2015 dostalo do zisku

10

Čínské Lenovo zveřejnilo své finanční a prodejní výsledky za uplynulé 4. čtvrtletí fiskálního roku 2015 a současně také čísla zahrnující celý rok. Lenovo se nově musí potýkat s poklesem příjmů a ve výsledku i provozní ztrátou.

Lenovo

Společnost oznámila, že za 4. čtvrtletí fiskálního roku 2015 vykázala příjmy ve výši 9,1 miliardy dolarů, což je meziročně o 19 % méně. Při pohledu na celoroční čísla je však situace o něco lepší. Příjmy za fiskální rok 2015 dosáhly 44,9 miliard dolarů a meziročně se jedná o 3% pokles. Závěrečný kvartál lze nicméně přeci jen hodnotit pozitivně, a to díky čistému zisku 180 miliónů dolarů. Ve srovnání se stejným obdobám před rokem jde o 80% nárůst. Za celý rok se však Lenovo dostalo do provozní ztráty 128 miliónů dolarů.

TIP! Recenze Lenovo Moto X Force – Ten s nezničitelným displejem

Lenovo za poslední čtvrtletí, které skončilo s posledním březnovým dnem, dodalo 10,9 miliónů chytrých telefonů po celém světě. Za celý fiskální rok 2015 se dodávky vyšplhaly na 66,1 miliónů kusů smartphonů. Dařilo se také tabletům Lenovo, kterých se za celý rok dodalo téměř 11 miliónů kusů.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Martin
Chudaci ty co si to kupily ...
Standa
Nevím no já bych do Lenova osobně taky nešel. Viděl jsem spousty problémů u známých co nějaký model vlastní a ty fotky ze všech modelů na zeblití. Hlavně po otevření v PC nebo vyvolání fotografií. Ano Lenovo začalo s bateriemi o vysokých kapacitách a vydrží ale to dnes dělá spousty výrobců.
jdmcj
co bylo koupeny do firmy od lenova za posledni 3 roky = velky problem. zastaraly predrazeny hw, spatny servis. vadi mi ze do plastu pridavaji lidskou masokostni moucku kvuli cene a pruznosti materialu, proste z novych pocitacu je ten cinsky smrad citit. meli jste v cine strejdu a poslou vam ho v trackpointu, jeste za to musite zaplatit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze