Beta verze rychlého sdílení Nearby Sharing od Googlu je na světě

aktualizováno
Beta verze rychlého sdílení Nearby Sharing od Googlu je na světě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Funkce je přímou alternativou AirDropu od Applu
  • Zatím není jasné, kdy chystá Google funkci Nearby Sharing oficiálně představit

Aktualizováno 1. 7. 2020

Nová funkce rychlého sdílení Nearby Sharing, která je přímou konkurencí pro AirDrop od Applu a zároveň představuje nástupce původního Android Beam, dnes dorazila v beta verzi. Na možnost vyzkoušet, jak Nearby Sharing funguje (pouze však, pokud se řadíte mezi beta testery Google Play Services) upozornil server Android Police. Sdílení souborů probíhá přes Wi-Fi, díky čemuž je výměna dat extrémně rychlá.

Původní informace z 25. 6. 2020

Jak možná víte, Google již delší dobu pracuje na rychlém sdílení souborů, které má zastoupit Android Beam a zároveň představovat plnohodnotnou alternativu k funkci AirDrop od Applu. Na Twitteru se navíc nedávno objevila zajímavá zpráva, podle které bude chystaná funkce kompatibilní s Windows, macOS, Linux i Chrome OS.

Funkce, která byla původně označována jako Fast Share, se později přejmenovala na Nearby Sharing. Předchozí úniky napovídají, že bude novinka zpřístupněna skrze aktualizaci Google Play Services, díky čemuž by se měla objevit (takřka) na všech Android zařízeních. Jedinou otázkou tak zůstává, kdy Google Nearby Sharing oficiálně představí.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Je tam taky funkce pro NSA, že si agent může stáhnout, co chce? Pro případ, že má nějaký terorista nebo pedofil mobil offline?
Okoloidúci
Predpokladám, že ide rozšírenie súčasného Nearby API (API na rýchle párovanie bezdrôtových vecí + miestne správy Nearby)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze