Konec roku se Samsungu nepovedl, očekává 30% propad provozního zisku

18
Konec roku se Samsungu nepovedl, očekává 30% propad provozního zisku
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Provozní zisk Samsung meziročně zřejmě klesne z více než 9 na 6 miliard dolarů
  • Finální hospodaření za uplynulé tři měsíce Samsung zveřejní koncem ledna

Poslední kvartál roku 2019 je definitivně za námi, což znamená, že se brzy můžeme těšit na příval finančních zpráv jednotlivých společností. Oficiální odhady aktuálně zveřejnil na samsung.com i jihokorejský výrobce. Čísla rozhodně nejsou příliš příznivá. Zatímco tržby za 4. čtvrtletí roku 2019 mají být v podstatě identické se stejným obdobím v roce 2018, pohybují se kolem 50,5 miliardy dolarů, provozní zisk zřejmě čeká propad o zásadních 30 %. Řečí konkrétních čísel uveďme, že předloni Samsung utržil 9,24 miliardy dolarů, zatímco v nedávno skončeném kvartále to má být pouze necelých 6,1 miliardy dolarů.

Je nutné dodat, že se jedná o čísla celé společnosti Samsung, přičemž finální výsledky se dozvíme až koncem tohoto měsíce. Až v nich zjistíme, jak se daří například divizi Samsung Mobile. Právě portfólio mobilních telefonů se Samsung snaží v poslední době zahušťovat tak, aby v podstatě v jakékoliv cenové hladině nabídl zajímavý přístroj. Jasným důkazem budiž představení Galaxy S10 Lite a Galaxy Note10 Lite, které jsou pomyslným můstkem mezi nejvybavenějšími kousky řady Galaxy A a prémiovými modely řady Galaxy S.

Diskuze ke článku
KK
No taky toho v roce 2019 moc nepředvedli, byť jsou řady S10 a Note 10 výborné. Důvodů ke koupi moc není vzhledem k povedené řadě 9. A kdyby nedělali každou chvíli nějaké akce, kdy ceny spadnou i o 10 tisíc Kč, tak pak všichni jen čekají, čekají a.... koupí ve finále něco jiného.
Absolut NoFak
Podle mě je to začátek konce, bude následovat už jen strmý pád na jehož konce bývalá hvězda pohasne stejně rychle, jako se vypálí jim vyráběné displeje. Svět potom bude o moc lepší místo.
Oliver Kliment
Já jsem si koupil, a denně používám S10+ i Note 10+ , a jsem velice se Samsungem spokojen, a to již mnoho let.
David
V případě mobilní divize se ani nedivím. Naprosto spackaná prodejní a marketingová strategie. Vydávat desítky podobných modelů s nepochopenými a matoucími názvy nebude to nejlepší řešení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze