Komplikace pro TikTok. Jeho generální ředitel rezignoval

Komplikace pro TikTok. Jeho generální ředitel rezignoval
Fotografie: @konkarampelas
  • Dosavadní šéf TikToku, Kevin Mayer, se po krátké době rozhodl společnost opustit
  • Důvodem má být výrazná změna politického prostředí

Kolem společnosti ByteDance, která stojí za populární aplikací TikTok, je v posledních týdnech nebývale živo. Za vše může americký prezident Donald Trump, který na zástupce společnosti tlačí, aby minimálně své aktivity v USA prodali. V opačném případě hrozí úplným zákazem aplikace na americkém trhu, kde TikTok využívá přes 100 miliónů uživatelů. Hrozba zákazu vznikla z obav, že je aplikace napojena na čínskou komunistickou vládu, která by tak snadno mohla narušit bezpečnost aplikace. Výsledek amerického tlaku by měl být znám již v průběhu září.

Aby toho nebylo málo, TikTok nově přichází o svého generálního ředitele, o čemž informuje cnn.com. Kevin Mayer na postu CEO TikToku vydržel pouhé jedno čtvrtletí. Mayer v dopise zaměstnancům uvedl, že k rezignaci jej vedla prudká změna politického prostředí, která se udála v posledních několika týdnech. Mluvčí společnosti TikTok uvedl, že výrazné změny ve společnosti v posledních týdnech způsobily odklon od původních plánů na rozvoj a krok dnes již bývalého ředitele je plně respektován.

Nejbližší týdny ukáží, jakým směrem se TikTok vydá. Zájem o koupi projevil Microsoft, ale také Oracle. Zbývá rovněž vyřešit otázky ohledně rozsahu odkupu. Může jít jen o několik vybraných trhů v čele s USA, ale také klidně o celou populární aplikaci. TikToku může vrásky přidělávat i konkurence, která se samozřejmě snaží dobré nápady napodobovat. Jako příklad uveďme novou funkci krátkých videí zvanou Reels, kterou před časem uvedl Instagram.

Stáhnout TikTok

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze