Když 4K nestačí. Podívejte se na strhující 8K video z telefonu se Snapdragonem 865

13
Když 4K nestačí. Podívejte se na strhující 8K video z telefonu se Snapdragonem 865
  • Video bylo natočeno na prototypu osazeného snímačem Sony IMX 586
  • Snapdragon 865 je vybaven novým obrazovým procesorem

Na sklonku minulého roku Qualcomm představil Snapdragon 865, který se podívá do těch nejlépe vybavených smartphonů, jenž budou letos představeny. Jednou z novinek je přitom kromě nárůstu výkonu a optimalizované energetické úspornosti také schopnost natáček videa v rozlišení 8K. Díky novému druhu obrazového procesoru CV-ISP (Computer Vision-Image Signal Processor) dokáže Snapdragon 865 při natáčení 8K obsahu „schroustat“ až 2 gigapixely za sekundu s 33 megapixely v jednom snímku.

Qualcomm se rozhodl schopnosti čipsetu náležitě demonstrovat a na prototyp telefonu se Snapdragonem 865 natočil 8K video z prostředí arizonské poušti. Zařízení bylo vybaveno snímačem Sony IMX 586 o rozlišení 48 megapixelů.

Diskuze ke článku
Peťa
A kde se na to máme podívat? Mě zas tak moc nestrhlo :D Ale chápu.. Jako demonstrace technologií a budoucnost, je to paráda. Ale myslím, že v následujících pěti letech si to ještě nikde nepřehraju..
Moo
Vím, že je to jen demo a záleží jak to implementují výrobci a taky je možné, že to kazí youtube ale ty fragmenty jsou hrozný
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Jako ted nevim, jestli se jedna o vtip .... ale jsem snad jediny, kdo je spis prekvapen, jak nekvalitni je tam youtube komprese a to i pri 8k a ze se to video proste cuka jako krava? (patrne nepovedeny prevod z 23.976 na 24 nebo 25) .... a kdyz jsem prolitl diskuzi, tak mali onanci se tu dohadujou o nejake carce za vetou .....
Johan Nohaj
Vase nazory na tento clanok su ohromujuce!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze