Juho Sarvikas odchází. S Nokiemi byl spjatý dlouhých 15 let

Juho Sarvikas odchází. S Nokiemi byl spjatý dlouhých 15 let
Fotografie: Twitter, Juho Sarvikas
  • Sarvikas se podílel na zavádění dotykových telefonů se Symbianem
  • Byl i u velkého pádu Nokie po krachu partnerství s Microsoftem
  • Nakonec zakotvil na pozici produktového ředitele

Produktový ředitel společnosti HMD Global, Juho Sarvikas, oznámil svůj odchod ze společnosti. Jde o poměrně nečekanou zprávu, neboť Sarvikas byl s Nokií spjatý dlouhých 15 let. V roce 2006 se přitom Nokia nacházela na svém vrcholu, kdy určovala mobilní trendy s operačním systémem Symbian. Sarvikas tedy již byl i u toho, když se Nokia pokoušela neúspěšně prosadit kombinaci dotykového displeje a Symbianu. Stejně tak zažil spojení s Microsoftem a následný konec původní finské Nokie.


Jako jeden z mála zůstal u značky i po odkoupení společností HMD Global a napomáhal jí vrátit zašlou slávu. Jeho posledním působištěm u HMD Global byla pozice produktového ředitele se zaměřením na Severní Ameriku, kterým se stal v červnu loňského roku.

Juho Sarvikas prozatím neprozradil, jakým směrem se budou ubírat jeho další kroky. Víme tak pouze to, že u značky Nokia definitivně končí 30. dubna. To mimochodem znamená, že se ještě může objevit na chystané akci 8. dubna, kdy se mají představit nové telefony Nokia.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze