Je tu realme GT 2, ekologický telefon s prémiovým výkonem

Je tu realme GT 2, ekologický telefon s prémiovým výkonem
Fotografie: CZC.cz

Při výběru mobilního telefonu člověk řeší různé požadavky, pokud ho však zásadně zajímá dopad výroby na životní prostředí, neměl dosud mnoho možností. To však realme GT 2 mění, přichází totiž nejen smartphone ne skvělými parametry a obrovským výkonem, ale také ekologické zařízení té nejvyšší kategorie.

Ekologický design

Většina velkých technologických firem si stále více uvědomuje svou zodpovědnost vůči životnímu prostředí, u modelu realme GT 2 to vzal výrobce opravdu poctivě. Přišel totiž z vůbec prvním biopolymerovým designem na světě z obnovitelných zdrojů, jako je třeba papírová buničina. Díky tomu klesla při výrobě zadního panelu emise uhlíku o 35,5 % a při výrobě obalu se snížilo použití plastů z 21,7 % na neuvěřitelných 0,3 %. K potisku obalu se navíc použil 100% ekologický inkoust ze sójového oleje. To vše dohromady pak umožnilo nové vlajkové lodi realme získat prestižní certifikaci udržitelnosti TCO 9.0. Pokud vám tak není lhostejný ekologický dopad produktů, které používáte, je realme GT 2 jednoznačnou volbou.

V první řadě skvělý telefon

I sebevíce ekologický smartphone by však neměl žádný smysl, pokud by nesloužil skvěle zejména jako chytrý telefon. Nemusíte se tak bát ústupků – na přední straně najdete 6,67“ AMOLED displej, který se pyšní obnovovací frekvencí až 120 Hz, Full HD+ rozlišením a podporou HDR10+. O ochranu displeje se stará Gorilla Glass 5, a díky jasu až 1300 nitů není problém cokoliv přečíst i na přímém slunci.

realme GT 2

O výkon se pak stará špičkový mobilní čipset Snapdragon 888, což oproti předchozí generaci znamená nárůst výkonu až o 25 %. Perfektní využití potenciálu zajišťuje umělá inteligence a vylepšena byla i architektura grafického čipu Adreno 660. Při používání se člověk nemusí bát, že by kvůli obrovskému výkonu baterka dlouho nevydržela – kapacita 5000 mAh slibuje obrovskou výdrž, navíc nechybí ani podpora rychlého 65W nabájení. Výrobce tak slibuje 100% nabití telefonu za 33 minut.

Na zadní straně realme GT 2 najdete kombinaci tří kamer a hlavní senzor má rozlišení 50 Mpx. Díky technologii snímání ProLight se nemusíte bát focení ani v horších světelnostních podmínkách. Kompletní nabídku pak doplňují objektivy pro širokoúhlé a makro snímky. Širokoúhlý objektiv zvládne zachytit neuvěřitelných 119°.Ve výbavě telefonu nechybí ani NFC pro bezkontaktní platby, reproduktory s certifikací Dolby Atmos, čtečka otisků prstů a identifikace tváře či kompletní podpora všech českých LTE pásem. Naplno tak můžete využívat 5G sítě, které jsou den ode dne rozšířenějších ve všech koutech naší republiky.

Které varianty na CZC.cz najdete?

Na CZC.cz pro vás nejnovější vlajkovou loď realme GT 2 pochopitelně máme, a to hned ve třech barevných provedeních – v bílé (paper white), černé (steel black) a zelené (paper green). U všech barev pak můžete volit variantu se 128 GB interní paměti či s 256 GB interní paměti. Verze se 128 GB pak vyjde na 12.990 Kč, s 256 GB pak na 14.490 Kč. Podívejte se na nové telefony, jež definují úctu k životnímu prostředí.