Naděje umírá poslední, naznačuje mluvčí LG o budoucnosti ohebného Rollable

3× aktualizováno
Naděje umírá poslední, naznačuje mluvčí LG o budoucnosti ohebného Rollable
Fotografie: LG
  • LG ukázalo rolovací telefon v rámci své konference na veletrhu CES 2021
  • Zvětšením displeje by se z telefonu stal menší tablet
  • Není však známo, kdy by takové zařízení mohlo dorazit

Aktualizováno 24. 2. 2021

Mluvčí společnosti LG vyvrátil zvěsti o tom, že ohebné LG Rollable již není na pořadu dne. Pro The Verge uvedl: „Mohu vás ujistit, že žádná taková rozhodnutí o budoucnosti mobilních zařízení nebyla učiněna.“ Bližší datum představení či technické specifikace nebo cena však stále zůstávají s otazníkem.

Aktualizováno 22. 1. 2021

Před týdnem nám svitla opravdu velmi příjemná naděje týkající se možného letošního uvedení LG Rollable na trh. Bohužel bude vše podstatě složitější, což naznačují informace od koreaherald.com. Jihokorejské LG se totiž nachází v nelichotivé situaci a ve hře je konec výroby telefonů, případně prodání ztrátové mobilní divize. Dle koreaherald.com však výrobce zvažuje všechny možnosti týkající se Rollablu. Na druhou stranu to znamená, že se nikdy nemusí dostat ze stádia prototypu. LG údajně nechce opakovat nezdařilé LG Wing, kterého se od září podařilo dodat méně než 100 tisíc kusů.

Aktualizováno 13. 1. 2021

První den veletrhu CES 2021 LG znovu ukázalo svůj smartphone s rolovatelným displejem. Nyní se díky deníku Nikkei Asia, který vyzpovídal mluvčího společnosti LG, dovídáme, že unikátní LG Rollable půjde do prodeje ještě letos. Informace o ceně ani konkrétním termínu dostupnosti zatím bohužel nejsou známy.

Původní informace z 11. 1. 2021

LG dnes mělo rámci virtuálního ročníku veletrhu CES 2021 svou tiskovou konferenci. Pro fanoušky mobilních telefonů byly nejzajímavější zcela poslední vteřiny celého přenosu. Jinými slovy, kdo si počkal až na samotný závěr, rozhodně neprohloupil. Než se o všem rozepíšeme, doporučujeme se na konferenci mrknout. Pokud nemáte čas na celý zhruba půlhodinový záznam, přeskočte na poslední minutu.

Ve videu jsme mohli spatřit mobilní telefon se srolovatelným displejem, pravděpodobně typu OLED. Je zřejmé, že v displejích, které se mohou dle potřeby zvětšit a zase zmenšit, vidí LG budoucnost. Výhodou tohoto řešení je, že v základním stavu by zařízení připomínalo dnešní telefony. V případě potřeby, zřejmě na povel uživatele, by se displej a vlastně i konstrukce natáhla, čímž by se zvětšil zobrazovač. Během několika vteřin byste v rukách drželi místo telefonu malý tablet.

Jelikož LG takovéto řešení prezentovalo jen jako zajímavost v samotném závěru videa, nejsou známé žádné další podrobnosti ani plány výrobce. Lze jen obtížně odhadovat, kdy bychom se podobného zařízení mohli dočkat. Faktem nicméně zůstává, že LG se experimentů nebojí. Důkazem budiž aktuální novinka LG Wing s otočným displejem, kterou pro vás právě v redakci testujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze