Jak nastavit placení hodinkami Xiaomi Watch S1 (Active)? Podrobný návod včetně videa

6
Jak nastavit placení hodinkami Xiaomi Watch S1 (Active)? Podrobný návod včetně videa
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Podívejte se na náš podrobný videonávod, jak s hodinkami začít platit
  • Xiaomi Pay si zatím rozumí jen s kartami Mastercard, lze to však obejít

Chytré hodinky Xiaomi Watch S1 lákají kromě AMOLED displeje se safírovým sklíčkem také na podporu bezkontaktních plateb, které jsou však (stejně jako u chytrého náramku Mi Smart Band 6 NFC) podporovány pouze u karet Mastercard. Na to, jak si platby v chytrých hodinkách řady Watch S1 aktivovat, se zaměříme na řádcích níže.

NÁVOD: Jak nastavit placení hodinkami Xiaomi Watch S1

Prvotní nastavení Xiaomi Pay

Platební službu Xiaomi Pay lze aktivovat v rámci aplikace Mi Fitness, která slouží pro spárování chytrého telefonu s hodinkami. Po spuštění aplikace jednoduše stačí zvolit záložku „Zařízení “ a poté již vyhledat tlačítko „Xiaomi Pay“. Následně je nutné provést několik jednoduchých kroků k aktivaci platební společností Curve, ČSOB či mBank. Pokud vlastníte kartu jiné bankovní instituce, doporučujeme si založit účet u fintechové společnosti Curve, čímž lze omezení Xiaomi Pay snadno obejít a platit tak například kartou VISA vydanou Komerční bankou. V tomto ohledu je tedy postup identický jako v případě aktivace placení chytrým náramkem Mi Smart Band 6 NFC.

Pokud máte „kompatibilní“ kartu, stačí kliknout na tlačítko „Přidat“, zadat číslo karty, jméno držitele a také datum expirace karty. Následně odsouhlasíte podmínky a pokračujete stisknutím tlačítka „Další“, kde na vás čeká vyplnění tříčíselného kódu, který najdete na zadní straně platební karty. Poté již stačí vyčkat na přijetí SMS s tajným kódem, která dorazí na telefonní číslo spárované se Xiaomi účtem a přijatý kód vložit do aplikace Mi Fitness.

Je placení hodinkami Xiaomi bezpečné?

Placení chytrými hodinkami (či chytrým náramkem) Xiaomi se z hlediska bezpečnosti neliší od Google Pay. Pokud byste hodinky ztratily nebo vám byly odcizeny, musel by dotyčný nejprve správně zadat šestimístný kód k aktivaci plateb (přímo na hodinkách) a samozřejmě je možné, že by u podezřelých plateb mohlo být vyžadováno i zadání PINu (spárované karty) na platebním terminálu.

Praktické zkušenosti

Placení chytrými hodinkami Xiaomi Watch S1 fungovalo bezchybně, samotné přidávání platební karty do Xiaomi Pay však evidentně vyžaduje i trochu štěstí. Například kartu mBank se nám v době testování hodinek do aplikace přidat nepovedlo, spokojit jsme se tak museli s Curve (kartu ČSOB jsme neměli k dispozici). Zároveň jsme však obdrželi z několika různých zdrojů informace o tom, že se jim podařilo spárovat také kartu mBank či ČSOB. Nejlepší varianta je však podle nás fintechová společnost Curve, která u některých plateb nabízí také různé cashbacky a další zajímavé vychytávky.

Xiaomi Watch S1

Konstrukce46,5 × 46,5 × 11 mm, 52 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor470 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Martin Kříž
Martin Kříž
Přidat lze jen karty Mastercard, takže to není o štěstí, ale o poskytovateli karty, ne? (pokud se nepletu, nemám to, jak vyzkoušet)
Jakub Herget
Jakub Herget
Tak tenhle experiment raději ne 👎🏻😂
Václav Tomášek
Václav Tomášek
A zkoušeli jste přidat kartu z mBank Mastercard a ne Visu, že?
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Naposledy upraveno: 23. 4. 2022 17:21
Dobrý večer,

dnes jsem převzal v Alze balíček Xiaomi 12 + hodinky jako dárek. Kartu mBank Mastercard se mi podařilo připojit na první pokus.

Tak ať se daří i Vám.

PS: návod jsem neviděl, není třeba. Zvládla by to opice, pokud by uměla číst.
PS2: už jsem s nimi dvakrát platil, velmi rychlá reakce, bez problémů. Pin se ověřoval jen ráno, když jsem si hodinky nasadil na ruku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze