Jak funguje aplikace Oral-B pro magnetické kartáčky iO?

Jak funguje aplikace Oral-B pro magnetické kartáčky iO?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Aplikace Oral-B komunikující s kartáčky Oral-B iO nabídne dokonalý přehled
  • Zvládne vyhodnotit různé statistiky a na základě chyb při čištění doporučit zlepšení

Oral-B nabízí k vybraným zubním kartáčkům Oral-B iO také speciální aplikaci, která důkladně monitoruje pohyb v ústní dutině a na základě toho je schopná vyhodnotit, kde čistíte špatně, či která místa cíleně vynecháváte. Na základě těchto zlozvyků nabídne také řešení situace, případně přizpůsobí délku čištění. Jak aplikace vlastně funguje?

Aplikace Oral-B zlepší vaše návyky při čištění zubů

Aplikace se zaměřuje na na personalizaci, vybrat si tedy můžete svůj barevný kroužek, který následně rozsvítí LED panel, jenž slouží zároveň jako tlakový senzor. Daný uživatel si může vybrat, jaké režimy čištění bude používat a jaké ho naopak nezajímají. V aplikaci také naleznete spoustu tipů na to, jak si zuby správně čistit a jak se co nejefektivněji zaměřit na prostor v různých částech ústní dutiny. Jakmile spustíte proces čištění, aplikace informuje nejen o čase, ale také o tom, v jaké části ústní dutiny se zrovna nacházíte a jak pečlivě jste danou část vyčistili. Elegantní animace navíc naznačuje, jakým směrem byste se ideálně měli vydat.

Aplikace Oral-B

Po čištění vás aplikace také vyzpovídá, například zda vám krvácí dásně, případně zda nastal jiný problém, který můžete okomentovat v poznámce. Samozřejmostí jsou detailní statistiky, tedy například procento pokrytí ústní dutiny, případně jak silně jste na kartáček v průběhu čištění tlačili. Za splnění cílů můžete získat také speciální medaile, které vás mají podpořit ve vytrvalosti a snažení. Statistiky lze vyhodnocovat i zpětně, a to týdně, měsíčně a ročně. Šikovnou dovedností aplikace je i upozornění na nutnost výměny hlavice kartáčku. Ta by se měla měnit zhruba každé 3 měsíce, aby byla zachována maximální účinnost.

Aplikace je s kartáčkem spojena pomocí Bluetooth, díky tomu můžete zjistit i procento nabití, což se hodí. Pokud u sebe telefon v průběhu čištění nemáte, nic se neděje. Kartáček odešle statistiky do aplikace v momentě, kdy se k ní znovu připojíte, a to automaticky díky vnitřní paměti na několik desítek záznamů. Pokud navíc vlastníte iPhone, oceníte oboustrannou synchronizaci dat aplikace Oral-B s aplikací Zdraví (Apple Health).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze