Jak fotí nejlevnější 5G telefon? Testujeme Poco M3 Pro

2
Jak fotí nejlevnější 5G telefon? Testujeme Poco M3 Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon má hlavní 48megapixelový fotoaparát
  • Doprovází jej dva 2megapixelové objektivy
  • Záznam videa je umožněn maximálně ve Full HD rozlišení

Několika fotoaparáty je dnes vybaven takřka každý telefon, platí to i pro kategorii těch levnějších. I uživatelé, kteří nepotřebují telefon za 10 a více tisíc korun budou chtít občas něco vyfotit a tak i například Poco M3 Pro 5G musí zvládat zachytit alespoň momentky. Jak je na tento úkon připraven telefon za necelých 5 tisíc korun?

Xiaomi Poco M3 Pro

Výrobce si dal opravdu velmi záležet, abyste na zadní straně nepřehlédli, že v ruce držíte telefon Poco a současně, že zde je trojice fotoaparátů. Použitelný v praxi je však pouze hlavní objektiv, který disponuje 48 megapixely, přičemž při nejčastěji nastaveném automatickém režimu musíte počítat s tím, že mobil fotí skládáním čtyř snímků do jednoho a výsledkem jsou fotografie ve 12 megapixelech.

Ukázkové fotografie

Výsledné fotografie jsou překvapivě velice slušné. I levné Poco M3 Pro vám pořídí věrně barevné snímky a spokojeni budete také s ostrostí. Vše samozřejmě za předpokladu dostatečného světla. Jakmile světla ubývá, do fotografií se nenápadně vkrádá šum, který odhalíte až při podrobnějším zkoumání. Zde je však nutné říci, že nejde o něco, co by si u telefonu za necelých 5 tisíc korun zasloužilo kritiku. Pro případy, že budete chtít pořídit selfie, je připravena čelní 8megapixelová kamerka. Ta za hlavním fotoaparátem sice kvalitou zaostává, ale i tak jsou výsledky za účelem rychlého sdílení použitelné.

Smířit se budete muset jen se základním záznamem videa, kdy vrcholem je Full HD rozlišení s 30 snímky za vteřinu. Pakliže budete záznamy sledovat jen na displeji smartphonu, vše je v pořádku. Na větší obrazovce, třeba na televizi, již však více vynikne horší plynulost a občasné přeostřování.

Poco M3 Pro 5G v redakci právě testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Xiaomi Poco M3 Pro 128 GB

Rozměry161,8 × 75,3 × 8,9 mm, 190 g
DisplejTFT IPS, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 1 080 × 1 920 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 700, 2×2,2 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Tomas Vybíral
Tomas Vybíral
Skoda že z tohodle "testu" nejde určit jak dany telefon fotí.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
By mě zajímalo srovnání s Redmi 10 který má nový 50MPx fotočip a cenu pod 5 tisic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze