iPhony prozradí majitelům, které části byly vyměněny

iPhony prozradí majitelům, které části byly vyměněny
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • iOS 15.2 obsahuje funkci, která monitoruje servisní zásahy
  • Uživatelé se tak dozví, kdy a jaké díly byly vyměněny

Automobily mají svoji servisní knížku – ať už fyzickou nebo elektronickou. Do ní se zapisují všechny pravidelné i mimořádné opravy. Druhý a další majitelé si tak mohou udělat poměrně jasnou představu o tom, jakou péči auto dostalo a jaké problémy na ně mohou čekat v budoucnu. Nyní podobnou funkci dostanou i iPhony od Applu.

iOS 15.2

Nová funkce rozšiřuje předchozí schopnost informovat o tom, zda bylo zařízení dříve opravováno a zda byla použita originální obrazovka nebo baterie. S nadcházející aktualizací iOS 15.2 pro iPhone se objeví nová sekce Historie dílů a servisu (v části Nastavení > Obecné > O systému). To poskytne určitý přehled a klid kupujícím použitých nebo repasovaných iPhonů, kteří doufají, že získají kvalitní přístroj.

Všechny výměny tak uvidíte na jednom místě společně s jejich datem. Od vydání iPhonu 11 začal Apple varovat, když byla nainstalována náhradní (neoriginální) obrazovka. Nyní mohou iPhony již od modelů XR upozorňovat na to, že baterie je neoriginální, zatímco iPhony 12 a 13 toho umí nahlásit mnohem více, včetně fotoaparátů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze