iPhony 13 mají nabízet funkci, která se v Nokiích objevila již před 12 lety

35
iPhony 13 mají nabízet funkci, která se v Nokiích objevila již před 12 lety
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Má se jednat o funkci Always-on
  • Moderní OLED panely Applu dodá jihokorejský Samsung

V letošním roce se dočkáme iPhonů 13, pokud Apple zachová číslování zavedené v posledních letech. Ať už se novinky budou jmenovat jakkoliv, zdá se velmi pravděpodobné, že hlavní novinky přinesou displeje. Potvrzují to i nejnovější informace pocházející z YouTube kanálu EverythingApplePro EAP. V novém videu se věnují právě chystaným iPhonům 13 a možným novým funkcím.

V budoucích telefonech od Applu mají být nasazeny moderní OLED displeje typu LTPO od Samsungu, které v prvé řadě přinesou 120Hz obnovovací frekvenci. Ta je sice dnes běžná i u vcelku dostupných telefonů, avšak Apple ji bohužel ignoruje i u svých nejdražších kousků. Uživatele pak jistě potěší i nasazení funkce Always-on. Pakliže je vám cizí, vězte, že umožňuje zobrazení cenných informací (čas, datum, stav baterie, notifikace) i na uzamčeném displeji. Vždy tak máte vše podstatné na očích a dle výrobce může jít pouze o černobílé zobrazení, ale klidně i barevné.

Always-on je přímo předurčen pro OLED displeje, kdy zobrazením těchto informací takřka nevzroste spotřeba energie, neboť nesvítí celý displej, ale jen několik málo nezbytných pixelů. Apple tuto šikovnou funkci bohužel opomíjel dlouhá léta, o čemž svědčí fakt, že prvně s touto funkcí přišla finská Nokia již v roce 2009 v modelu N86. Posléze ji měly všechny výše postavené symbianové Nokie a s postupem času si funkce proklestila cestu i do zařízení s Androidem. Například u Samsungu debutovala v Galaxy S7 v roce 2016.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Krást funkce a nápady, v tom jsou mistři světa. Jen čekají, kdo s čím přijde, jak se to ujme u lidí a pak to případně okopírují.
Sehr lecker Maulwurfkuchen
Sehr lecker Maulwurfkuchen
Tady se mohou všichni zbláznit, že má iPhone obdržet nějakou funkci, kterou měli ostatní výrobci, tedy alespoň několik z nich, před ním. Kde se u vás ta nenávist k Applu bere? Jakmile Apple s něčím novým přijde, tak se mu smějete, jak je to na nic, ale hned jak jsou to ti ostatní výrobci, kteří od Applu tu věc okopírují, tak je obhajujete. A když Apple tedy dá do svých telefonů nějakou funkci, která mu scházela, aby se mu nesmáli, že je pozadu, a že bez té funkce je ten telefon naprosto nepoužitelný, tak na něj nesmyslně začněte hejtovat, jak neskutečně kopíruje. A jakmile někdo preferuje Apple, protože chce telefon, který funguje, neseká se (dnes to sice není takový extrém jako za dob Androidu 4, ale stejně, už nehodlám znovu zaplatit cenu iPhonu za vlajku, která má zasekaný OS), není zabugovaný, je bezpečný a výrobce na něj po pár letech nezapomene a nepřestane ho podporovat, s tím, že nový OS neobdrží rok po jeho vydání, tak ho v komentářích zadupete do země.
Lukas Klima
Lukas Klima
Co by Apple bez toho Samsungu dělal... Jisté je, že tuto funkci budou mít jen ty nejdražší modely, pokud vůbec. Buď povyskočí cena, nebo se něco strategicky odebere. Tohle měl iphone umět už roky.
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Co bychom dělali kdyby Apple nebyl 😂😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze