iPhony 12 letos zřejmě dorazí později. Tak trochu za to může iPhone SE

3
iPhony 12 letos zřejmě dorazí později. Tak trochu za to může iPhone SE
Fotografie: @yiranding
  • Prodeje iPhonu SE (2020) budou parazitovat na iPhonech 11
  • V budoucí řadě iPhonů 12 se očekávají čtyři různé modely
  • Z důvodu různých zpoždění se zřejmě protáhne i uvedení nových iPhonů 12

Informace o chystaných iPhonech 12 se objevují poměrně často, ale také se bohužel i zásadně liší. Aktuálně analytik Ming-Chi Kuo pro 9to5mac.com uvedl, že se Apple bude muset vypořádat se zpožděným uvedením nových modelů.

Důvodem má být i nedávno představený iPhone SE (2020), který rovněž dorazil později a o který je minimálně v USA značný zájem. Kvůli němu Apple posouvá termíny dodání a pokud si novinky zájemci v USA předobjednají v těchto dnech, obdrží ji až během května. V případě českých zájemců Apple nadále slibuje dodání na přelomu dubna a května. Analytik očekává, že během současného kvartálu Apple dodá zhruba 13 miliónů iPhonů SE (2020), v následujícím čtvrtletí půjde o 10 miliónů. To jsou velmi dobrá čísla, avšak Ming-Chi Kuo upozorňuje, že se to částečně projeví na poptávce po iPhonech 11. V době ekonomické krize se totiž uživatelé budou zaměřovat spíše na cenově dostupnější produkty.

Samotná výroba iPhonů 12, které budou existovat mimochodem ve čtyřech velikostních variantách, má být dle analytika částečně zpožděna. Důvodem je současný zákaz cestování, kdy byl Apple nucen práci delegovat výhradně na místní zaměstnance, což údajně vedlo ke zhruba jednoměsíčnímu zpoždění. Menší zdržení zapříčinilo i dubnové přepracování nového typu antény mmWave, kterou mají být některé iPhony 12 vybaveny. Očekává se, že výroba prvních iPhonů 12 se rozběhne během září, větší varianty se do výroby dostanou až v říjnu. Je tak možné, že Apple představí novou generaci na etapy.

Diskuze ke článku
Pesedm
Půl miliardy iPhonů a iPadů v ohrožení. Hackeři mohou krást data uživatelů - 23.4.2020
Kritická bezpečnostní chyba byla objevena v operačním systému iOS od společnosti Apple, podle bezpečnostních expertů jsou kvůli ní v bezprostředním ohrožení data uložená v 500 milionech iPhonů a iPadů. Alarmující na celé situaci je fakt, že opravu nebezpečné chyby si zatím nemohou uživatelé nainstalovat.
Filip
To jsou pokrytecke vymluvy, jenom cekaji, kdy jim ho cinske deti budou moct lacine vyrobit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze