iPhone se zakřiveným displejem zřejmě již příští rok

8

Móda zakřivených displejů u špičkových smartphonů je citelná, v posledních týdnech uniká více a více novinek, které se inspirují zakřiveným displejem modelů z řady Galaxy od Samsungu. Příští rok by měl se zakřiveným displejem přispěchat i Apple, a to v rámci prémiové verze, která doplní sestavu klasického a pluskového modelu.

Dle zahraničních informací Apple příští rok představí rovnou trojici nových iPhonů. Dle zvyklostí se bude jednat o klasický model se 4,7palcovým displejem, model s přídomkem Plus s úhlopříčkou 5,5 palce a novinku v podobě iPhonu s oboustranně zakřiveným displejem a úhlopříčkou 5,5 palce či možná i větší (spekuluje se o velikosti 5,8 palců).

TIP: iPhone 7 nemá mít 3,5mm jack. Už se vyrábí sluchátka pro lightning

Samsung Galaxy Note 7
Galaxy Note 7 se zakřiveným displejem

Dle všech předpokladů se výhradním dodavatelem zakřivených displejů stane Samsung, který má v těchto displejích již několikaletou praxi. Další informace se týkají technologie zobrazení, nový prémiový iPhone totiž údajně nabídne OLED panel.

Zdroje: theverge.com, asia.nikkei.com

Diskuze ke článku
Kubo Slav
Kubo Slav
a cena 1500 eur..ďakujem, neprosím :D To nech si kupujú tí čo nemajú kam dávať peniaze..pre mňa je telefón spotrebný materiál a na plnú funkčnosť mi postačí aj smartfón za 250 eur do ktorého si nahrám firmware aký chcem ja a fungujem až pokiaľ neumrie..momentálne moje požiadavky nadmieru spĺňa Redmi Note 3 Pro s CM13 a aj bez zakriveného displeja ten mobil šlape jak hodinky
Leader
Apple nehodlá mít zakřivený display jako samsung, chtějí ho mít na bočním rámečeku a měl by být oddělen od zbytku displaye, tahle informace je odvozena od patentu o který si apple zažádal cca 3 roky
Praktické využití
zakřiveného displeje je téměř nulové. Naopak, při držení telefonu v ruce se dostavují nechtěné účinky ... ;-)
Blue Sun
Blue Sun
Zakřivený displej? To by Apple neudělal, vždyť je to podle největších fanoušků taková zbytečnost...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze