iPhone 12 je nejlepší telefon na světě. My však pokračujeme dále, řekl CEO Huawei

9
iPhone 12 je nejlepší telefon na světě. My však pokračujeme dále, řekl CEO Huawei
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nepříznivá situace Huawei se do případného prodeje divize nepromítne
  • Ředitel vyjádřil ochotu jednat s novým americkým prezidentem

Huawei se již dva roky potýká s restrikcemi, které vzešly z iniciativy bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten umístil Huawei na černou listinu, kvůli čemuž Huawei nemůže obchodovat s americkými společnostmi. Pro koncové zákazníky to mělo nejvýraznější dopad v podobě absence Google služeb v telefonech a tabletech Huawei. Nové modely se tak staly méně konkurenceschopné a čínskému výrobci klesají prodejní čísla.

Nepříjemná situace například v loňském roce vyústila k prodeji značky Honor, která má již nového vlastníka. Objevily se samozřejmě i spekulace, zda se divize s mobilními telefony Huawei nezbaví úplně. Ty však nyní definitivně rozprášil zakladatel a generální ředitel Huawei, Ren Zhengfei, který pro scmp.com oznámil, že společnost rozhodně neprodává a ani neplánuje prodávat divize s telefony.

Zhengfei dále vyjádřil naději v obnovení obchodních vztahů s americkými společnostmi. Zhengfeie je ochotný jednat s novým americkým prezidentem Joem Bidenem. Tomu by Zhengfei rád nastínil výhody dvoustranného obchodu mezi americkými společnostmi a Huawei. Pokud by se obnovila spolupráce, vzroste ze strany Huawei poptávka po jednotlivých součástkách, z čehož samozřejmě budou těžit americké společnosti.

Za zmínku stojí též zajímavé prohlášení, kdy generální ředitel Huawei označil Apple iPhone 12 za nejlepší telefon na světě, čímž vysekl společnosti se sídlem v americkém Cupertinu opravdu nečekanou poklonu. I v tomto bodě vypíchl důležitost Huawei, kdy zmínil, že evropští uživatelé ve vybraných regionech využívají sítě 5G s novými iPhony právě na infrastruktuře od Huawei.

Diskuze ke článku
Jim Bob
Jim Bob
Podle jedné studie souvisí nadužívání emotikon s těžkým sexuálním deficitem.
M. K.
M. K.
No on to musí vědět, když je iPhone dlouhodobě jeho primární telefon.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 10. 2. 2021 20:56
Jo a Trump je nejlepsi prezident na svete...
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Nejlepší telefon je ten, který vydrží den v plném zápřahu a IPhone 12 to určitě není. Doba výdrže je jediný aspekt, který odlišuje mobily mezi sebou, protože to ostatní umí všechny, bez ohledu na značku a SW.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze