iOS 10 je dle analýzy nejstabilnějším mobilním operačním systémem

24

Podle výzkumu analytické firmy Apteligent je iOS 10 nejstabilnějším mobilním operačním systém na trhu. Z hlediska četnosti pádů aplikací je na tom lépe než starší vydání iOS i konkurenční Android 7.0 Nougat. Firma vycházela z dat o 400 milionech selhání systémů.

Analytici z firmy Apteligent vyrukovali se studií, podle níž je iOS 10 nejstabilnějším mobilním operačním systémem, a to nejen oproti starším vydáním iOS, ale i oproti svému hlavnímu konkurentovi – Androidu 7.0 Nougat. Analytici pracovali se zhruba 400 miliony záznamy o selháních systému a na jejich základě vypracovali příslušný výstup.

Přečtěte si také:

Podle Apteligent je na tom z hlediska frekvence pádů aplikací nejlépe iOS 10. Nejnovější mobilní operační systém Applu vykazuje chybovost ve 4,1 % případů, mezitímco starší iOS 7, iOS 8 a iOS 9 vykazovaly chybovost ve výších 5,8 %, 5,7 % a 4,13 %. Z tohoto údaje je tedy patrné, že od ne až tak povedeného iOS 7 firma na stabilitě systému výrazně zapracovala. Konkurenční Android 7.0 Nougat „padá“ v 6,4 % případů.

Graf – stabilita iOS

Analytici zvlášť studovali i stabilitu systémů při práci se síťovým připojením, kde je procentuální výskyt pádů vyšší. V tomto ohledu je na tom Android ještě výrazně hůře a vykazuje chybovost 20 % oproti 8 % v případě iOS 10.

Zdroje: info-android.com

Diskuze ke článku
K
za me je iOS 10 nejlepsi iOS vubec...maximalni spokojenost.
Petr
Jak muze byt iOS10 nejstabilnejsi, kdyz to testovani neprovadeli na vsech systemech? Nebyl testovany ani BB10 ani w10m.
Lubos
Stabilitu systému ovlivňuje sám uživatel,tím že si instaluje tisíce zbytečných apps. Sám jsem měl. A4.1.2 a byl krásně stabilní,proti tomu win10mobile mnohem častěji padá, mám jej na Lumia 930 a děs.
plejtvak
Není nejstabilnější. Moje Nokia 3310 je mnohem stabilnější, za těch 15 let co ji mám se nikdy nerestartovala a vypnout jsem ji musel jen když jsem měnil baterii za novou. :-) :-) :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze