Intel odhaluje svoji vizi virtuální reality

Kdo letos nepřidá nějaký příspěvek k tématu virtuální reality, ten jako by nebyl. Pozadu nechce zůstat ani Intel, který od základu vybudoval „Project Alloy“, který má podle neskromných tvrzení definovat možnosti tohoto odvětví.

Projekt je stále ve fází vývoje, existuje ale už pár funkčních prototypů. Intel plánuje, že v příštím roce otevře hardware a API dalším vývojářům, aby si jej mohli uzpůsobit svým potřebám. Finální produkt se tak možná na trhu neobjeví pod hlavičkou samotného Intelu, ale některého z partnerů. A jaké klíčové schopnosti tento projekt nabídne?

Project Alloy

Vše musí být bezdrátové. Jakýkoli kabel vedoucí od helmy do počítače je podle Intelu zbytečným omezením. Proto veškerou výpočetní sílu soustředil do zařízení samého, což znamená svobodu pohybu i ve velkém prostoru. Z toho důvodu má zařízení integrovánu ochranu proti nárazu do překážky.

Rozšířená realita. Intel podobně jako Microsoft u svých HoloLens nenabídne uživateli pouze virtuální realitu, ale i tu skutečnou. Na vývojářích pak bude záležet, jak je obě propojí. Už nyní se ale počítá s možností vidět své ruce nebo ostatní lidi v místnosti.

Projet Alloy v akci.

Žádné další senzory. Splynutí realit je možné díky RealSense kamerám umístěným přímo v přístroji. Vyhnete se tak nutnosti nastavovat další senzory v místnosti.

Možnosti přizpůsobení. Prezentované zařízení je pouze základem pro celý systém virtuální reality. Zbytek bude ležet na vývojářích, tvůrcích a vynálezcích, kteří teprve naplno rozvinou jeho možnosti. Intel kupříkladu úzce spolupracuje s Microsoftem, aby s svých brýlí dostal obsah určený pro Windows.

Zdroje: newsroom.intel.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze