Instagram přináší zásadní novinku pro všechny. Máte ji už také?

Instagram přináší zásadní novinku pro všechny. Máte ji už také?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nově je umožněno vkládání odkazů do příběhů všem
  • Vkládání odkazů bude možné skrze nově zavedenou nálepku ve Stories
  • Nová funkce již tak nebude limitována počtem sledujících

Instagram oznámil zásadní novinku, kterou budu moci využívat takřka úplně všichni. Pakliže tuto sociální síť využíváte, jistě víte, co jsou příběhy (v originále Stories). Jedná se o nejrychlejší způsob, jak svým sledujícím sdělit, co máte na srdci nebo třeba, kde právě jste. V příběhu může být fotografie i video doplněné o různé samolepky, které existují v podobě smajlíků, hashtagů či lokalit a dalších mnoha věcí. Samostatnou kapitolou byly odkazy na webové stránky.

Instagram

Ty mohly využívat pouze účty s více než 10 tisíci sledujícími, případně účty oficiálně ověřené. Donedávna navíc platilo, že se diváci k odkazu dostali tahem prstu odspoda nahoru v právě prohlíženém příběhu. To však Instagram změnil a odkaz začlenil mezi nálepky. Díky tomu může být umístěn kamkoliv do příběhu. Zdá se, že již touto změnou si Instagram připravoval půdu pro příchod tolik vyhlížené funkce.

Nově získají možnost sdílet odkazy do svých příběhů takřka všichni. Mezi samolepkami najdou možnost vložit „Link“. V nově otevřené nabídce jednoduše vložíte vámi zvolenou internetovou adresu, potvrdíte a následně již tahem samolepku s odkazem umístíte do svého příběhu. Instagram již nebude vyžadovat žádný určitý počet sledujících.

Jako vždy je však nutné počítat s výjimkami. Možnost sdílení odkazů skrze příběhy Instagram nezpřístupní zcela novým účtům. To je vcelku pochopitelné, chce se bránit hromadně vznikajícím účtům, které budou sdílet nežádoucí věci. Sdílení odkazů také nebude zpřístupněno těm, kteří opakovaně podněcují k nenávisti, násilí nebo šíří dezinformace. Pro všechny ostatní by odkazy měly být v nejbližších dnech automaticky k dispozici.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze