Ice Bucket Challenge se účastnil i Galaxy S5. Koho nominoval?

41

Ledová výzva (v originále Ice Bucket) má hlubší smysl, než pouhé polévání se studenou vodou. Jde o snahu o rozšíření povědomí o nemoci ASL (amyotrofická laterální skleróza) mezi širokou veřejnost. Celkem zajímavě (a možná i vtipně) se do výzvy připojil i Samsung se svým modelem Galaxy S5, který nominoval další svoje konkurenty.

Nepřehlédněte:

Každému, kdo v poslední době sledoval média, neunikla informace o Ice Bucket (v češtině „ledová výzva“). Princip je takový, že tři nominovaní lidé se musí polít kýblem studené vody, aby pak na oplátku nominovali další trojici, a tak stále dokola. Tato „zábava“ má však mnohem hlubší smysl, než se pouze pobavit (a zviditelnit), jde o to upozornit na nemoc schovanou za zkratkou ASL, tedy amyotrofickou laterální sklerózu. Tato nemoc způsobuje degeneraci a ztrátu mozkových buněk centrální nervové soustavy, které ovládají vůlí ovlivnitelné svalové pohyby.

Samsung Galaxy S5 a jeho ledová výzva

Do ledové výzvy se už zapojilo tisíce lidí po celém světě, včetně celebrit a dalších slavných lidí. Do výzvy se však nově zapojil i Samsung se svým vlajkovým modelem Galaxy S5. Smysl jeho počinu je jasný – Samsung Galaxy S5 je voděodolný. Aby měla celá tato „recese“ vtipnou pointu, nominoval Samsung tři své (ne-voděodolné) konkurenty v podobě HTC One (M8), Nokie Lumie 930 a Apple iPhonu 5S – špičkové zástupce konkurenčních značek (a v případě Nokie a Applu také operačních systémů).

Ohlasy na ledovou výzvu v podání Samsungu nejsou zrovna souhlasné

Jak celá tato výzva vypadá, se můžete sami přesvědčit na následujícím videu. Co říci závěrem? Samsung je rád středem pozornosti a (logicky) rád poukazuje na nedokonalosti konkurenčních přístrojů, výzva nás tedy příliš nepřekvapila. Podle prvních ohlasů lidé s tímto stylem propagace nesouhlasí. Jaký je váš názor?

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
Radim Z
Souhlasim s tim a doufám že ukážou konkurenti jak výzvu přijmou.
Dominik Pilař
Dominik Pilař
Pardon, ale tohle mi přijde od Samsungu trapný se zviditelňovat na takovýhle věci. Taky už nevědí co dělat aby si ti jejich křápy někdo koupil...
nnn
anonim
WTF? to jako měl bejt kbelík?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze