Huawei Y9a přináší velký displej bez průstřelu a rychlé nabíjení

2
Huawei Y9a přináší velký displej bez průstřelu a rychlé nabíjení
Fotografie: Huawei
  • Design zadní strany odkazuje na prémiovou řadu Mate 30
  • Čelní stranu zabírá 6,63palcový displej bez výřezu i průstřelu
  • Nasazen je procesor Helio G80 a až 8GB operační paměť
  • V kruhovém modulu na zadní straně jsou 4 fotoaparáty

Huawei dnes na oficiálních stránkách představil novinku Y9a. Ta především ze zadní strany připomíná vlajkový Mate 30 Pro, a to díky kruhovém modulu s fotoaparáty. Neméně působivá je však čelní strana, která je celá zabrána 6,63palcovým Full HD+ displejem bez výřezu i průstřelu. Čelní fotoaparát je řešen výsuvným modulem na horní hraně, dodejme, že rozlišení činí 16 megapixelů. Na pravém boku objevujeme čtečku otisků prstů.

Huawei Y9a

Pod kapotou je procesor Helio G80 od MediaTeku, který je v ideálním případě spjat s 8GB operační pamětí. Bohužel tato verze se dostane jen na vybrané africké a asijské trhy. V případě ostatních regionů bude nasazena 6GB operační paměť. Vaše data uložíte do 128GB paměti, případně na paměťovou kartu. Bohužel se zde objevuje slot pro netradiční nanoSD kartu. Samozřejmostí je nejnovější Android 10 a nadstavba EMUI 10.1. Netřeba dodávat, že na Google služby je nutné zapomenout.

Huawei Y9a

Lákadlem bude čtveřice fotoaparátů na zadní straně. Hlavní snímač disponuje 64 megapixely a doplňuje jej 8megapixelová ultraširokoúhlá kamerka se záběrem 120°. Zbylé dva fotoaparáty jsou již jen 2megapixelové a slouží pro makro fotografie, respektive portrétní. Na těle telefonu se dále objevuje 3,5mm jack či USB-C. Zbývá zmínit také baterii s kapacitou 4 300 mAh a podporou 22,5W nabíjení. Čekali jste více? My také. Vysněných 40 W bude Huawei Y9a umět, ovšem opět jen na vybraných trzích Afriky a Asie.

Huawei Y9a

Huawei Y9a bude dostupný v růžové, stříbrné a černé. Prvně by se měl objevit na iráckém trhu, přičemž cena je stanovena v přepočtu na zhruba 6,5 tisíce korun i s daní. Dostupnost v Evropě však prozatím specifikována nebyla.

Technické parametry Huawei Y9a

Kompletní specifikace
Konstrukce163,5 × 76,5 × 9 mm, 197 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,63" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetMediaTek helio G80, CPU: 2×200 MHz + 6×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ne, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2020, ?
Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Nano SD karta, ano je to něco odlišného, kolik odlišností má např Apple, Samsung a další a nikdo se nad tím nepozastavuje. Něco jiného by bylo, kdyby nano SD nebyla k sehnání, ale tak tomu není, mnoho prodejců ji má skladem. Parametry jsou průměrné a pokud ji použiji na rozšíření paměti tak to stačí. Samozřejmě ji nemohu použít v jiných slotech mobilů. Ke sledování či přenosu dat, je mnohem výhodnější flash paměť, zejména tzv "klíčenka".
Jan Kasik
Jan Kasik
Vážně asi už zůstaňte s telefony v Číně než vytvářet něco různě šizeného pro zbytek sveta

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze