Huawei Watch GT 3 Pro jako ideální hodinky pro potápěče i milovníky golfu

3
Huawei Watch GT 3 Pro jako ideální hodinky pro potápěče i milovníky golfu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Co vše umí speciální potápěčský režim?
  • Golfový trenažér naučí, jak správně držet hůl i odpálit míček

Nová řada chytrých hodinek Huawei Watch GT 3 Pro přináší kromě elegantního vzhledu (za pozornost stojí především celokeramická dámská varianta, kterou jsme dříve podrobili testu) také celou řadu praktických funkcí zaměřených na sportovce i uživatele, jež chtějí mít zdraví pod kontrolou.

Chytré hodinky pro potápěče

Huawei Watch GT 3 Pro se mohou chlubit hned trojicí certifikací zvýšené odolnosti. Kromě standardní voděodolnosti do pěti atmosfér se konkrétně jedná o certifikaci IP68 (což znamená, že nemají problém s vodou i prachem), ale také splňují technickou normu EN 13319 pro potápění do hloubky až 30 metrů. Tuto normu pak nejčastěji najdeme u potápěčského zařízení, typicky hloubkoměrů, přičemž právě přesné určení hloubky je jednou z předností Huawei Watch GT 3.

Huawei Watch GT 3 Pro – videorecenze

Speciální freediving režim zvládne kromě obligátního monitoringu srdečního tepu ještě před potápěním samotným zaznamenat stahování bránice. Pokud se budete potápět v moři, přijde vhod také schopnost rychle zjistit momentální měsíční fázi spojenou s přílivem a odlivem. Dále je možné si nastavit upozornění na hloubku, což znamená, že například při ponoru do hloubky 5 metrů budete zaručeně vědět, že jste této hloubky dosáhli. Následně získají uživatelé údaje o nejhlubším ponoru, počtu ponorů či nejdelším čase stráveném pod vodou

Vhodné i pro milovníky golfu

Další novinkou je kromě monitoringu EKG (funkce bude spuštěna již brzy po obdržení všech certifikací) také režim pro hraní golfu. V rámci něj je možné sledovat tempo švihu, délku nápřahu i švihu, rychlost švihu (m/s), ale také si prohlédnout návod, jak správně odpalovat míčky v podobě líbivé animace. Formou animace je rovněž zpracován postup, jak správně uchytit golfovou hůl, a to tzv. styly interlock, overlap či stylem deseti prstů. Každá z těchto tří animací, jak správně uchopit a držet hůl, je navíc doplněna o textový popis.

Velmi praktická může být rovněž podpora map golfových hřišť. V současnosti je je tato funkce využitelná pouze v Číně, brzy by však měla přibýt první evropská golfová hřiště. Během hraní golfu jistě přijde vhod i vysoce odolné safírové sklo chránící AMOLED před oděrkami či skvěle čitelný displej, kterému nedělá problém ani přímé sluneční světlo.

Huawei Watch GT 3 Pro 46mm

Konstrukce46,6 × 46,6 × 10,9 mm, 54 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: ?
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor530 mAh, nabíjení: bezdrátové

Huawei Watch GT 3 Pro 43mm

Konstrukce42,9 × 42,9 × 10,5 mm, 50 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejAMOLED, 1,32" (466 × 466 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor292 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Pavel Novotný
Pavel Novotný
Když jsem tyto hodinky objednával, byl ve mně pocit takové nejistoty z té mediální masáže o Huawei.
Moc se mi hodinky líbili a to ve mně převládalo a teď jsem moc rád, že je mám.

Jelikož jsem velmi aktivní sportovec a používám hodinky Garmin Fenix 6 Pro Solar, tak musím konstatovat, že naměřené hodnoty obou hodinek současně (běh, chůze, plavání, Spo2, GPS, cardio, kolo, spánek) jsou tak minimální, až zanedbatelné- cca 2-4 jednotky.
Navíc jsou opravdu krásné a elegantní a ten titanový řemínek je na nošení moc příjemný.
Systém je velice svižný a intuitivní a hlavně při mé aktivitě vydrží baterka bez problému 6 dní.(stejně jako u Garminu)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze