Huawei Watch D zvládnou skoro vše: změří krevní tlak i EKG a nechybí jim IP68

Cena je nevídaně ambiciózní
Huawei Watch D zvládnou skoro vše: změří krevní tlak i EKG a nechybí jim IP68
Fotografie: Huawei
  • Výrobce slibuje 7denní výdrž
  • Měření krevního tlaku má být velmi přesné
  • Hodinky by měly v přepočtu stát zhruba 12 tisíc korun

Právě představené chytré hodinky Huawei Watch D se chtějí stát s trochou nadsázky doktorem na zápěstí. Podle zástupce Huawei v rámci on-line konference, kde bylo odhaleno i skládací véčko Huawei P50 Pocket, se jedná o jediné chytré hodinky na trhu, které disponují schopností změřit krevní tlak a zároveň mají zvýšenou odolnost s certifikací IP68.

Na rozdíl od Huawei Watch 3 (Pro) či Huawei Watch GT 3 vsází Huawei Watch D na hranatý design. Displej tak nabídne uhlopříčku 1,64" a zcela dostačující rozlišení 456 × 280 pixelů s celkovou jemností 326 PPI. AMOLED technologie zajistí líbivé podání barev i skvělý kontrast. Dále nechybí přítomnost NFC či u Huawei populární senzor pro kontinuální měření tělesné teploty (na zápěstí). Hodinky samozřejmě podporují i monitoring spánku, sportovních aktivit, přijímání notifikací apod.

Hodinky by měly změřit krevní tlak s přesností ± 3 mmHg.

Zajímavostí je rovněž schopnost zároveň monitorovat EKG i zmíněný krevní tlak. Právě na co nejpřesnější měření krevního tlaku se Huawei v poslední době soustředil a na pomoc si povolal doktory a další specialisty. Slibuje tak velmi přesné měření krevního tlaku v průběhu času a v aplikaci Huawei Zdraví má být dokonce možné zjistit i důvody, které vedly ke změně krevního tlaku (ať již pozitivní, nebo negativní). Testy přesnosti měření krevního tlaku ostatně probíhaly ve spolupráci s 301 čínskými nemocnicemi. Hodinky k měření krevního tlaku využívají technologii Huawei TruBP, jež spoléhá na miniaturní nafukovací polštářky, které obepnou zápěstí uživatele během samotného měření. Výsledná přesnost naměřených hodnot by se tak měla pohybovat v rozmezí ± 3 mmHg, tedy stejně jako u Withings BPM Core.

Hodinky jsou dále vybaveny bezdrátovým nabíjením (podpora Qi však nebyla zmíněna) a zaujmou až 7denní výdrží. Novinka bude nabízena v bílé a černé variantě s pouzdrem vyrobeným z hliníku za poměrně ambiciózní cenu 2 988 čínských jüanů, v přepočtu tedy zhruba 12 tisíc korun (včetně 21% DPH). Pokud se Huawei Watch D na náš trh oficiálně dostanou, výsledná cena se pochopitelně může lišit.

Technické parametry Huawei Watch D

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 30 × 10,7 mm, 21 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: motýlová spona
DisplejAMOLED, 1,64" (456 × 280 px), tvar: hranatý
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ?
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor160 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnost, 9 999 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze