Huawei Watch 2 (Classic): změny, které překvapí

17

Kromě modelů P10 a P10 Plus dnes společnost Huawei představila také druhou generaci chytrých hodinek Watch 2. K dispozici budou dvě základní verze – sportovní a elegantní varianta. Hodinky ve sportovní verzi budou podporovat téměř všechny moderní funkce, těšit se tak můžeme na přítomnost LTE, GPS, NFC i Wi-Fi. Chybět nebude ani verze Porsche Design.

Na dnešní tiskové konferenci společnost Huawei představila kromě nových smartphonů také chytré hodinky Watch 2. Nová generace chytrých hodinek bude dostupná ve dvou variantách, konkrétně ve sportovní a elegantní verzi. Aby toho nebylo málo, Huawei připravil také speciální edici Porsche Design. Nutno podotknout, že Huawei změnil design poměrně razantně a ani jedna z variant nepůsobí tak čistým dojmem jako první generace Huawei Watch. Dočkáme se však nových funkcí, které rozhodně potěší.

Huawei Watch 2

Základem se stanou dvě verze, Huawei Watch 2, což je označení pro sportovní verzi a Huawei Watch 2 Classic, které budou reprezentovat elegantní chytré hodinky. Kde se Huawei inspiroval, je vcelku zřejmé, podobné označení má u svých hodinek také Samsung.

Huawei Watch 2 Classic má tělo vyvedeno z nerezové oceli, k dispozici bude v provedení Titanium Grey (titanově šedá) s pásem o velikosti 22 mm. Průměr lunety činí 45 milimetrů. Nově se luneta okolo displeje podstatně zvětšila, Huawei tento prostor využil pro dosazení číslic ciferníku. Původní generace Huawei Watch působila mnohem elegantnějším dojmem, displej vyplňoval téměř celou přední část. Na těle nových hodinek nalezneme hned dvě tlačítka pro ovládání systému, původní generace nabízela pouze jediné tlačítko.

Huawei Watch Classic

Obě varianty Huawei Watch 2 jsou odolné dle certifikace IP68. Sportovní varianta chytrých hodinek nabídne umělý pásek s šířkou pásku 20 mm, pásek bude umělý a existovat budou hned v několika barevných variantách. Nejvýraznějším se bezesporu stane oranžová verze, k dispozici bude také šedá a tmavá barevná varianta se žlutými doplňky.

Hodinky disponují 1,2palcovým AMOLED displejem s rozlišením 390 × 390 pixelů (jemnost 326 PPI). Elegantní verze nabídne 1,38palcový displej s rozlišením 480 × 480 pixelů. O výkon se postará procesor Snapdragon 2100, sekundovat jim bude 768 MB operační paměti RAM a 4 GB úložného prostoru.

Huawei Watch 2

Z doprovodných funkcí můžeme zmínit přítomnost GPS a senzoru tepové frekvence. Huawei se snažil také o oddělení hodinek od smartphonu, sportovní verze bude k dispozici i s LTE připojením. S touto verzí půjdou vyřizovat i telefonické hovory, k dispozici jsou dva mikrofony a reproduktor. Obě verze (LTE i Bluetooth) nabídnou podporu NFC a Android Pay, Bluetooth 4.1, Wi-Fi. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 420 mAh.

Existovat bude také varianta Porsche Design. Na první pohled se od elegantní verze liší lunetou s tachymetrem, tato verze nabídne také znak společnosti na koženém pásku hodinek.

Sportovní model bude v základu dostupný za 379 euro s Bluetooth (9 tisíc), LTE varianta podraží o 1 500 korun, vyjde tedy na cca 10,5 tisíc. Elegantní verze bude k dispozici pouze s Bluetooth a to za cenu 399 euro, tedy 11 tisíc. Do prodeje se nové hodinky dostanou již v březnu (Španělsko, Francie, Portugalsko, Itálie, Německo, Čína), další země budou následovat později.

Technické parametry Huawei Watch 2 Sport LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 48,2 × 12,6 mm, 57 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejPOLED, 1,2" (390 × 390 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ2 2017, 10 200 Kč

Technické parametry Huawei Watch 2 Classic

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 48,2 × 12,6 mm, 57 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ2 2017, 10 800 Kč

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Tom
Obrovské zklamání...moto 360 1gen stále nepřekonané, pomalu už přemýšlím nad koupí nových hodinek ale ono prostě není co...
Jirka.s
Jako vážně plast u sport verze.. Aha.. Papa huawei, ahoj LG watch sport, už se těším až budete na mé ruce :-D
Vím že to bude asi aby mohl být vyměnitelný pásek kvůli anténám, ale to radši budu mít jeden pásek na pořad než aby ty hodinky působily dojmem jak digitálky z tržnice za tistapade (ještě jsem je neviděl, ano, ale jak plast může působit asi :-/)
Stf
"Na první pohled se od elegantní verze liší lunetou s tachometrem" - nikoliv tachometr, ale tachymetr :)
FeReT
Je to jasné, zůstanu u Watch W1. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze