Huawei v roce 2019 vyexpedoval rekordních 240 milionů smartphonů

11
Huawei v roce 2019 vyexpedoval rekordních 240 milionů smartphonů
  • Oproti předchozímu roku došlo k nárůstu o 34 milionů prodaných kusů
  • Největšímu úspěchu se těšily řady Mate a P
  • Podle zakladatele společnosti se může Huawei stát jedničkou na trhu smartphonů i bez pomoci Googlu

Huawei se pochlubil výsledky za uplynulý rok 2019, během kterého dokázal (navzdory nařízení USA zakazujícího spolupráci s americkými společnostmi) vyexpedovat úctyhodných 240 milionů smartphonů. V rámci tohoto čísla připadlo necelých 7 milionů na zařízení s podporou 5G sítí.

Ve srovnání v s rokem 2018 tak Huawei zaznamenal nárůst přibližně o 34 milionů prodaných kusů, což je vzhledem ke „kauze Huawei“ úctyhodné číslo. Největších úspěch sklidily série „Mate“ a „P“, kterých se prodalo o 50% více ve srovnání s rokem předchozím. Zakladatel společnosti Ren Zhengfei navíc věří, že se Huawei může stát jedničkou na trhu smartphonů i bez pomoci Googlu a překonat hlavní konkurenci v podobě Samsungu. V poslední době tak Huawei usilovně pracuje na své vlastní alternativě Google služeb s názvem HMS (Huawei Mobile Services).

Diskuze ke článku
;-)
Vyeexpedovat neznamena prodat ;-)
druh8472
V roce 2019 měli ještě podporu Google služeb. Uvidíme jak si povedou tento rok. Já si třeba už další Huawei bez Google služeb nekoupím a to jsem jich měl 4 a nebýt ztráty podpory tak si koupím další.
fryy
nebyť toho hn-usáckeho bojkotu, tak huawei je už svetovou jednotkou.
Nguyen Nguyen
U nas fe fetšerka ke kašdemu nákupů nad tži sta jeden Hudlawej zdalma! Pžiťte nakoupit!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze