Huawei v Istanbulu odhalil skládačku Mate Xs 2, sluchátka FreeBuds Pro 2 a nejen to

Huawei v Istanbulu odhalil skládačku Mate Xs 2, sluchátka FreeBuds Pro 2 a nejen to
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Představen byl rovněž Huawei MateBook D 16 & 16s
  • Výrobce ukázal i tablet s e-ink displejem

Huawei 23. června v Istanbulu představil klíčovou strategii společnosti a řadu nových produktů včetně nového skládacího smartphonu Mate Xs 2, 16palcových notebooků MateBook D 16 a 16s, prvního tabletu s e-ink obrazovkou MatePad Paper, telefony Nova Y70 a Nova Y90 + nejnovější sluchátka FreeBuds Pro 2.

Cílem Huawei je vytvořit ekosystém produktů, které mohou poskytnout bezproblémový život s umělou inteligencí. Strategie společnosti se zaměřuje na šest hlavních oblastí – inovace chytrých telefonů, produkty mimo kategorii chytrých telefonů, HMS ekosystém, B2B podnikání a řešení pro automobily a chytré domácnosti. „Společnost Huawei se zavázala k neustálým inovacím a přinášení digitálního světa každému člověku, rodině a organizaci. Udržujeme proto vysoké investice do výzkumu, vývoje a marketingu pro různé kategorie. Chceme spotřebitelům poskytovat revoluční inovace a neustále být lídrem v odvětví,“ uvedl Derek Yu, prezident Huawei Consumer Business Group pro střední a východní Evropu, severskou oblast a Kanadu.

Vlajková loď – skládací smartphone Huawei Mate Xs 2

Jedním z hlavních produktů, které Huawei v Istanbulu představil, byl skládací Huawei Mate Xs 2. Představuje milník v historii Huawei. Po rozložení se obrazovka smartphonu stane plochou a hladkou, což uživatelům přináší působivější zážitek, ideální pro zábavu a práci. Vybaven je také 50Mpx True-Chroma kamerou s podporou Huawei XD Optics, která posouvá mobilní fotografie o level výš. Nový smartphone se může pochlubit rovněž 4 600mAh baterií podporující 66W rychlé nabíjení.

Na akci byly představeny také nové chytré telefony z řady Nova – Nova Y70 a Nova Y90. Nova Y70 uživatele překvapí výkonnou 6 000mAh baterií, která vyžaduje nabíjení pouze dvakrát týdně. Nova Y90 má 40 W rychlonabíjení. Za pouhých 30 minut se nabije na 53 %. Obě zařízení zajišťují pohodlné používání díky velkým displejům, přičemž Nova Y90 disponuje 6,7" bezrámečkovým širokoúhlým displejem a Nova Y70 6,75" širokoúhlým displejem.

Huawei MateBook D 16 & 16s

Velký nárůst práce z domova zaznamenala i společnost Huawei, která do svého portfolia notebooků přidala dvojice novinek s 16" širokoúhlým displejem. V Istanbulu představila notebooky Huawei MateBook D 16 a Huawei MateBook 16s.

Řada MateBook je poháněna procesorem Intel Core řady H 12. generace s TDP až 40 W, dvoukanálovou pamětí RAM a vysokorychlostním SSD, které zvládá multitasking a složité použití jako je analýza dat, kompilace kódů, otevírání více webových stránek nebo grafů. Počítače mají lehké kovové tělo s hmotností podobnou tradičním 15,6palcovým laptopům.

MatePad Paper s e-ink displejem

Huawei na trh uvedl také svůj první e-ink table MatePad Paper, který je navržen tak, aby byl přenosný, přičemž vyniká tenkým tělem a nízkou hmotností přibližně 360 gramů. MatePad Paper je vybaven 10,3" širokoúhlým displejem, který uživatelům nabízí komfort při čtení knih, emailů či zpráv. Jde přitom o první e-ink tablet s TÜV Rheinland Paper Like Display certifikací.

Huawei FreeBuds Pro 2

V kategorii audio uvedla společnost Huawei sluchátka, která potěší všechny fanoušky křišťálově čistého zvuku. FreeBuds Pro 2 mají vynikat výbornou kvalitou zvuku, čehož je dosaženo díky systému Dual Sound. Sluchátka využívají dva integrované čipy digitálně-analogových převodníků a dynamický ovladač s pokročilou frekvenční crossover technologií umožňující rozeznávat mezi vysokou a nízkou frekvencí. FreeBuds Pro 2 jsou vybavena prvním systémem Triple MIC ANS TWS, který je schopen poskytnou o 15 % více možností snížení okolního hluku v porovnání s předchozím modelem. V určitých situacích je možné dosáhnout až 47dB redukce hluku. Sluchátka jsou také vybavena třemi dynamickými algoritmy pro optimalizaci poslechu zvuku, které jsou schopny detekovat změny hlasitosti, rozdíly ve struktuře zvukovodu a změny stavu nošení v reálném čase. Podporují rovněž přístup All Scenario Seamless AI Life, díky čemuž jsou kompatibilní s jakýmkoli operačním systémem.

Ceny vybraných produktů:

  • nova Y70 – 3 999 Kč
  • nova Y90 – 5 499 Kč
  • FreeBuds Pro 2 – 4 999 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze