Huawei rychle roste, v minulém roce prodal 55 milionů telefonů

6

Čínská společnost Huawei se poslední dobou začíná stále více a intenzivněji probíjet na trh přenosných zařízení, což signalizují také finanční výsledky za uplynulý rok. Podle očekávaných smartphonů a tabletů lze navíc předpokládat, že bude letos úspěch jen navýšen.

Jak hlásí nejnovější zprávy, Huawei za minulý rok prodalo 55 milionů telefonů, z toho bylo celých 20 milionů smartphonů. Toto číslo samozřejmě nemůžeme srovnávat s vedoucími společnostmi na trhu, kde Samsung jen za jedno čtvrtletí prodal 30 milionů smartphonů, stále se ale jedná o úctyhodné číslo. Oproti roku 2010 se totiž jedná o 500% nárust a Huawei plánuje letos prodat minimálně 60 milionů smartphonů a ještě více telefonů celkově.

Domácí půda je pro společnost stále velmi důležitá, Huawei je ostatně vedoucí společností z hlediska podílu na čínském trhu. Kromě telefonů prodal výrobce také 60 milionů mobilních modemů.

Zleva Huawei U8650, T8300, D quad a Ascend P1.

Nejprodávanějším smartphonem v minulém roce byl Huawei U8650 Sonic, kterého se prodalo 10 milionů kusů. Mezi další oblíbence patří také Huawei T8300, exkluzivně navržený pro Čínu.

TIP: Přečtěte si více o připravovaných modelech Huawei D quad a Ascend P1.

I letos se rozhodně máme co těšit. Kromě čtyřjádrové vlajkové lodi Huawei D quad nás zajímá především dvojice Ascend P1 a tenčí kolega Ascend P1 S, které patří mezi nejočekávanější přístroje výrobce. V našich redakčních testech dobře vyšly i novinky Honor a Vision a Huawei tak dokazuje, že je nutno s ním v roce 2012 už opravdu vážně počítat jako s konkurentem zavedených značek. Hauwei také plánuje útok v segmentu tabletů. V letošním roce se tak máme opravdu na co těšit.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Martas
Sám mám Sonic a nemohu si ho vynachválit! Za málo peněz hodně muziky. Pokud takto kvalitní a cenově dotupné telefony bude Huawei produkovat i na dále tak z něj za chvíli bude vážný konkurent i pro ty největší značky na trhu!
PG
Nic proti vašemu zájmu o nejvyšší modely výrobce, ale doufám, že se dostane i na masovější kousky, které mají potenciál stát se prodejními trháky, např Ascend G300 :-)
Co tablety
Ako to vyzerá s tabletmi, chystajú sa nejaké do predaja a oplatí sa počkať alebo ísť do existujúcej ponuky. Čakať viac než mesiac je už pridlho. Dík

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze